פשתן אורגני: 3 אפשרויות קלות לשילוב בתזונה

פשתן אורגני הוא אחד מסופר המזונות הבריאים והמועילים ביותר שכדאי לכם להכיר ולשלב בתזונה היומית שלכם. זרעי הפשתן הקטנים טומנים בחובם אוצר של רכיבים תזונתיים חיוניים, ביניהם אומגה 3, סיבים תזונתיים, חלבון וליגננים, אשר יחד מעניקים להם סגולות בריאותיות מרשימות. בין אם תבחרו להוסיף פשתן טחון לארוחת הבוקר, לשלב שמן פשתן בסלט הירקות או להשתמש בזרעים השלמים בתבשילים ואפייה, תוכלו ליהנות משלל יתרונות בריאותיים שיתרמו לשיפור איכות החיים והרגשת הרווחה הכללית שלכם. בואו נצלול פנימה ונגלה את הדרכים הקלות והטעימות לשילוב פשתן אורגני בתפריט היומי.
פשתן אורגני: 3 אפשרויות קלות לשילוב בתזונה

פשתן אורגני: 3 אפשרויות קלות לשילוב בתזונה

פשתן אורגני הוא מזון על בעל ערכים תזונתיים רבים. הוא עשיר באומגה 3, סיבים תזונתיים, חלבון וליגננים, אשר תורמים לשיפור הבריאות הכללית. שילוב פשתן אורגני בתזונה היומית יכול לסייע בשמירה על בריאות הלב, שיפור תפקוד מערכת העיכול, הפחתת דלקות בגוף ועוד.

להלן 3 דרכים פשוטות ונוחות לשלב פשתן אורגני בתפריט היומי:

1. הוספת זרעי פשתן טחונים

טחינת זרעי פשתן היא הדרך היעילה ביותר לנצל את מלוא הערך התזונתי שלהם. כדי לטחון את הזרעים, ניתן להשתמש במטחנת קפה או במעבד מזון. לאחר הטחינה, ניתן לאחסן את אבקת הפשתן במיכל אטום במקרר למשך מספר שבועות.

הנה מספר רעיונות לשילוב אבקת פשתן טחונה:

  • הוסיפו 1-2 כפות לדגני הבוקר, לדייסות או ליוגורטים.
  • ערבבו 1-2 כפות לתוך בלילת פנקייקים, וופלים או מאפינס.
  • הוסיפו 1-2 כפות לתערובת עוגיות, עוגות או לחמים.
  • פזרו 1-2 כפות מעל סלטים או תבשילים שונים.

2. שימוש בשמן פשתן אורגני

שמן פשתן אורגני הוא מקור מצוין לאומגה 3 ומתאים במיוחד לתיבול סלטים. עם זאת, יש לזכור ששמן פשתן רגיש לחום ולכן לא מומלץ לבשל או לטגן איתו. מומלץ לצרוך עד כף שמן פשתן ביום ולשמור אותו במקרר לאחר הפתיחה.

3. הוספת זרעי פשתן שלמים

ניתן גם להוסיף זרעי פשתן שלמים למגוון מאכלים בכדי להעשיר אותם בערכים תזונתיים חשובים. עם זאת, חשוב לציין שזרעים שלמים אינם נספגים היטב במערכת העיכול ולכן עדיף לצרוך אותם טחונים.

כמה אפשרויות לשילוב זרעי פשתן שלמים:

  • פזרו 1-2 כפות זרעים מעל דגני בוקר, סלטים או יוגורטים.
  • הוסיפו 1-2 כפות זרעים לבצקים של לחמים, עוגות או עוגיות.
  • ערבבו 1-2 כפות זרעים לתוך תערובות של קציצות, המבורגרים או כדורי בשר.

טיפים לשילוב נכון של פשתן בתזונה

  • הקפידו על צריכה יומית של 1-2 כפות (10-20 גרם) פשתן טחון או זרעי פשתן.
  • אחסנו את זרעי הפשתן או אבקת הפשתן הטחונה בכלי אטום במקרר.
  • הקפידו לשתות מספיק מים כאשר אתם צורכים פשתן, בשל תכולת הסיבים הגבוהה בו.
  • צרכו פשתן באופן הדרגתי ועקבי על מנת לאפשר למערכת העיכול להתרגל אליו.
  • היוועצו עם דיאטנית קלינית לפני תחילת צריכה של כמות גדולה של פשתן, במיוחד אם אתם סובלים מבעיות במערכת העיכול.

יתרונות בריאותיים של פשתן אורגני

לפשתן אורגני יש מגוון רחב של יתרונות בריאותיים הודות לפרופיל התזונתי המרשים שלו. הוא מהווה מקור מצוין לאומגה 3, סוג של שומן בריא החיוני לתפקוד תקין של הגוף. צריכה מספקת של אומגה 3 תורמת לבריאות הלב וכלי הדם, מסייעת בהפחתת דלקות ומשפרת את בריאות המוח.

בנוסף, פשתן מכיל רמות גבוהות של סיבים תזונתיים, הממלאים תפקיד חשוב בשמירה על בריאות מערכת העיכול. הסיבים מסייעים במניעת עצירות, משפרים את תחושת השובע ועשויים אף להפחית את הסיכון למחלות כרוניות דוגמת סרטן המעי הגס וסוכרת.

פשתן אורגני הוא גם מקור מעולה לליגננים, רכיבים צמחיים בעלי תכונות אנטי-דלקתיות ונוגדות חמצון. מחקרים הראו כי ליגננים מסוגלים להפחית דלקות בגוף, למתן את התסמינים של גיל המעבר בקרב נשים ואף להקטין את הסיכון לסוגים מסוימים של סרטן, כמו סרטן השד.

השוואה בין פשתן אורגני לקונבנציונלי

בעוד שפשתן קונבנציונלי עשוי להיות זמין יותר ובמחיר נגיש יותר, פשתן אורגני מציע יתרונות ייחודיים. גידול פשתן אורגני נעשה ללא שימוש בחומרי הדברה וקוטלי עשבים כימיים, מה שמבטיח שהמוצר הסופי יהיה נקי מרעלים ושאריות מזיקות.

יתרה מכך, שיטות הגידול האורגניות מקדמות מגוון ביולוגי, שומרות על בריאות הקרקע ומפחיתות את ההשפעה השלילית על הסביבה. בחירה בפשתן אורגני לא רק מיטיבה עם בריאותכם, אלא גם תומכת בחקלאות בת-קיימא וידידותית לסביבה.

עם זאת, חשוב לציין שגם פשתן קונבנציונלי מהווה תוספת בריאה לתזונה. במידה ופשתן אורגני אינו זמין או שמחירו גבוה מדי עבורכם, אל תהססו לבחור באופציה הקונבנציונלית ולהנות מהיתרונות הבריאותיים שפשתן מציע.

מתכונים לשילוב פשתן אורגני בתזונה

הנה כמה רעיונות פשוטים וטעימים לשילוב פשתן אורגני בתפריט היומי שלכם:

  • סמूזי ירוק עם פשתן: ערבבו בבלנדר כוס חלב שקדים, חופן של עלים ירוקים (כגון תרד או קייל), בננה קפואה, 2 כפות אבקת פשתן טחונה, קורט קינמון ומעט דבש לפי הטעם.
  • ממרח פשתן ואגוזים: במעבד מזון, ערבבו כוס אגוזי מלך, חצי כוס זרעי פשתן טחונים, 2 כפות דבש, כפית שמן קוקוס, קורט מלח ואת התמצית הטבעית המועדפת עליכם (וניל, קינמון, וכו'). מרחו על פרוסות לחם או טבלו עם פירות טריים.
  • כדורי אנרגיה עם פשתן: ערבבו בקערה כוס תמרים מגולענים, חצי כוס שקדים קצוצים, חצי כוס זרעי פשתן טחונים, 2 כפות אבקת קקאו, כפית אבקת קינמון וקורט מלח. לשו את התערובת לכדי מסה אחידה וצרו ממנה כדורים קטנים. אחסנו במקרר.

כפי שניתן לראות, קל ופשוט לשלב פשתן אורגני במגוון מתכונים מזינים וטעימים. היו יצירתיים והתאימו את המתכונים לטעמכם האישי ולהעדפותיכם התזונתיות.

לסיכום

פשתן אורגני הינו תוספת תזונתית מצוינת לשיפור הבריאות. קל מאוד לשלב אותו בתזונה היומית באמצעות זרעים טחונים, שמן פשתן או זרעים שלמים.

דרך שילוב הפשתן במגוון מתכונים מאפשרת להעשיר את התפריט ולהפיק את מירב התועלת הבריאותית ממנו. הקפידו על צריכה מתונה ועקבית ואל תשכחו להתייעץ עם איש מקצוע במידת הצורך. בתיאבון!