organiclife.co.il
  דף הבית
Wednesday, 10 August 2022
 
 
ט"ו בשבט - זמן לעשות סדר

Imageמדי שנה רבים מתייחסים לט"ו בשבט כאל חג בו נוטעים עצים ואוכלים פירות יבשים. אבל החג הזה הוא גם הזדמנות להודות על השפע שהתברכנו בו ולהתענג עליו. לפניכם הנחיות לעריכת סדר ט"ו בשבט, וכמובן שפע מתכונים לאוכל מתוק מתוק ובריא.

 
הדברים שלא מספרים לנו על פירות יבשים
Imageט"ו בשבט מתקרב והוא חג מופלא של נטיעות וטבע. חג בלי סופגניות ולביבות נוטפות שמן, בלי אזני המן, מצות, מוצרי חלב ושאר דברים לא מאד בריאים. סוף סוף חג בו האוכל הוא בריא ומזין, טבעי ומהטבע, רק שצריך לשים לב כי הפירות היבשים לא תמיד טבעיים ובריאים ומכילים כמויות גדולות של סוכר, גופרית וצבעי מאכל שלא יביישו אף ממתק מתועש.

 
סלט ירוק עם רימון וצימוקים
Imageמכירים את הימים האלה שמתחילים חלש? ביום כזה אני מקפידה לאכול מזון קל ומרענן במיוחד. בריא, מזין, קל לעיכול ובעיקר טעים. היום הכנתי סלט עם הרבה עלים ירוקים, קולורבי וסלק. חמוץ מהלימון, ומתוק מהצימוקים והרימון. סלט מעולה לכל יום, ומתאים במיוחד  לארוחות החג, בתאבון!
 
המסע למחוזות האורז וחיבוק של פיל

Imageחלקכם עקבתם אחרי הסיפורים והתמונות שהעלתי לפייסבוק האישי במהלך הטיול לתאילנד. תאילנד הייתה פשוט עוצרת נשימה! הרוב היה פשוט מופלא, אבל היו שני דברים משמעותיים במיוחד. הביקור אצל ארטיט ורוצ'אנה חברים תאילנדים שגרים בכפר "phiboorak" (מבטאים את זה פיבולאק) במחוז שנקרא אודון-תאני. והביקור בחוות שיקום לפילים ליד צ'אנג מאי.  


 
תבשיל אורז מלא ירקות ובמיה
Imageתבשיל טעים ומשביע עם במיה שאני כל כך אוהבת. בבית שבו גדלתי תמיד היה אוכל טעים (אימא שלי בשלנית), אבל אף פעם לא אכלנו במיה, עד שיצאתי מהבית והתחלתי להתנסות בבישול בריא, לא ידעתי אפילו מה זה. הרבה לא מתחברים למרקם הרירי של הבמיה ומוותרים עליה. אבל יש פטנט שמנטרל את החומרים המוצילגיים (הרייריים). אני תמיד הייתי צולה על מחבת ללא שמן עד שהבמיה הייתה משחימה ואז מוסיפה לתבשיל, אורנה זביידה עמרני המלכה, בשלנית טבעונית מדהימה וחברה טובה, לימדה אותי שגם אפשר לאפות/לקלות את הבמיה בתנור או בטוסטר. 
 
לחשוב מחוץ לכריך

Imageכריך זה אוכל נוחות. זול יחסית, קל ומהיר להכנה, ונוח לאכילה. האם זה בריא? האם זה מגוון מספיק? לא בהכרח. האם זו האופציה היחידה? ממש לא! בואו נדבר על הלחם. מהו אחוז הילדים שאוכלים בבית הספר לחמים/לחמניות בריאים מדגנים מלאים? רובם יעדיפו לחמים מקמחים לבנים, שזה כמו לאכול סוכר. ומה הם אוהבים לאכול בתוך הכריך?


 

 
שניצל תירס טבעוני אפוי
Imageהילדים שלי תמיד אהבו לאכול אצל החברים שלהם שניצל תירס מוכן. לפעמים אפילו העדיפו את המזון המתועש והמעובד הזה על הארוחות המבושלות שהכנתי. אם אי אפשר להלחם בשניצלים, אפשר להצטרף אליהם...הכנתי שניצל תירס ביתי. אני מכינה אותם עם מכשיר כמו של פלאפל, היוצר קציצות אובליות אחידות בגודלן. לפעמים זה אטרקטיבי יותר בעיני הילדים אם זה נראה כמו שניצל תירס קנוי ולא כמו קציצה ביתית.
 
נגיסי דלורית וכרישה (טבעוני)

Imageבעבר לא הרבתי להשתמש בדלורית, כי אחרי הקילוף והגלעון, לא נשאר הרבה חומר גלם. ואז קיבלתי השראה ממרק קוסקוס תוניסאי נפלא שטעמתי. הדלעת במרק בושלה עם הקליפה, זה היה רך וזה היה טעים וזה איפשר לדלעת והדלורית לתפוס מקום של כבוד במטבח שלי.אז אני שוטפת היטב את הדלורית (הדלורית אורגנית כך שאין לי בעיה לאכול את הקליפה) מגלענת ומנקה, חותכת לקוביות ואופה בתנור עד שהדלורית והקליפה מתרככות. אני משלבת את הדלורית הצלויה בסלטים, קציצות, ממרחים ועוד.

 
נגיסי כרובית וטופו - טבעוני
Imageאנחנו ממעטים ככל הניתן בצריכת מזונות מתועשים ומעובדים ומעדיפים לרכוש חומרי גלם איכותיים מהצומח ולהכין באמצעותם אוכל. מאחר ולי יש אי סבילות לסויה, במשך שנים כמעט ולא נכנסו אלינו הביתה מוצרי סויה.  אבל, לאחרונה, נחשפו הילדים לטופו כשאכלו מחוץ לבית ורצו גם. אז קניתי טופו אורגני והתחלתי להתנסות. אחד המתכונים הראשונים שיצרתי, היה משהו שאף פעם לא קניתי, וכבר שנים שאנחנו לא רואים טלוויזיה בבית, אבל את הפרסומת הזו אני לא שוכחת. נגיסי כרובית עם גבינה מצופים פירורי לחם, שנראו כל כך מגרים על המסך הגדול. אז...לפניכם הגרסה הטבעונית והבריאה לנגיסי הכרובית, אנחנו אהבנו.
 
פירות וירקות ישירות מהחקלאי במחירים שפויים
Imageבשבועות האחרונים אנחנו עדים למהפכה צרכנית של ממש. חקלאים מוכרים תוצרת אורגנית ורגילה לקהל הרחב ללא פערי תיווך ובמחירים טובים. משפחות רבות שצמצמו את צריכת הפירות שלהם בגלל המחירים המופקעים יכולים היום להנות מהשפע והטריות במחירים שפויים יותר. מצורף לנוחיותכם קישור למידע על החקלאים שהצטרפו עד כה.
 
אורז וארסן - האם זה מסוכן?

Imageבזמן האחרון, יש סערה גדולה סביב האורז ורבים שואלים אותי עד כמה הוא מסוכן? האם אני מתכננת להפסיק לצרוך אורז? האם אפסיק לאכול פריכיות? ועוד. לפניכם מידע שאספתי על הנושא ואיך אני מתכננת להתמודד איתו, איזה אורז בטוח לשימוש, תדירות, אופן בישול ועוד.

 

 
״רוקחות טבעית״ - לרקוח מוצרים בבית

Imageאם נמאס לכם למרוח על הגוף שלכם מוצרי קוסמטיקה המכילים אינספור חומרים כימיים, שנספגים דרך העור. רקיחה ביתית של מוצרי קוסמטיקה בריאים מחומרים טבעיים, נמצאת בהשג יד. בספרה הנפלא של אסתר לחמן ״רוקחות טבעית״ תמצאו מתכונים פשוטים, לקרמים, פילינג, חומרי ניקוי, דוחה יתושים, תרסיסים, דאודורנט, שמפו, סבונים ועוד, הספר מכיל הסברים מפורטים ותמונות קסומות. ואפילו קיבלנו מתכון בשבילכם לקרם הזנה עשיר.

 

 
<< התחלה < קודם 1 2 הבא > סוף >>

תוצאות 1 - 13 מ 17
 
הרשמה לניוזלטר
שם
דואר אלקטרוני *
טקסט אימייל
ביכולתך להפסיק לקבל מידע בכל רגע, בלחיצה אחת על כפתור. פרטיך שמורים איתנו ולא נעביר אותם לגורם חיצוני
 
 
 
 
Top! Top!
חיים אורגניים הוא פורטל המכיל את כל המידע הקשור לאורח חיים אורגני. באתר מידע על מזון אורגני, בישול אורגני, אוכל אורגני, תיירות אורגנית, קהילות אורגניות, פורומים, קואופרטיבים אורגנים, אורח חיים בריא, רפואה טבעית, חקלאות אורגנית, מתכונים אורגניים