
|
סלטים
|
מאת הילה אפללו
|
מכירים את הימים האלה שמתחילים חלש? ביום כזה אני מקפידה לאכול מזון קל ומרענן במיוחד. בריא, מזין, קל לעיכול ובעיקר טעים. היום הכנתי סלט עם הרבה עלים ירוקים, קולורבי וסלק. חמוץ מהלימון, ומתוק מהצימוקים והרימון. סלט מעולה לכל יום, ומתאים במיוחד לארוחות החג, בתאבון!
|
|
דגנים וקטניות
|
מאת הילה אפללו
|
תבשיל טעים ומשביע עם במיה שאני כל כך אוהבת. בבית שבו גדלתי תמיד היה אוכל טעים (אימא שלי בשלנית), אבל אף פעם לא אכלנו במיה, עד שיצאתי מהבית והתחלתי להתנסות בבישול בריא, לא ידעתי אפילו מה זה. הרבה לא מתחברים למרקם הרירי של הבמיה ומוותרים עליה. אבל יש פטנט שמנטרל את החומרים המוצילגיים (הרייריים). אני תמיד הייתי צולה על מחבת ללא שמן עד שהבמיה הייתה משחימה ואז מוסיפה לתבשיל, אורנה זביידה עמרני המלכה, בשלנית טבעונית מדהימה וחברה טובה, לימדה אותי שגם אפשר לאפות/לקלות את הבמיה בתנור או בטוסטר.
|
|
קציצות טבעוניות
|
מאת הילה אפללו
|
אנחנו ממעטים ככל הניתן בצריכת מזונות מתועשים ומעובדים ומעדיפים לרכוש חומרי גלם איכותיים מהצומח ולהכין באמצעותם אוכל. מאחר ולי יש אי סבילות לסויה, במשך שנים כמעט ולא נכנסו אלינו הביתה מוצרי סויה. אבל, לאחרונה, נחשפו הילדים לטופו כשאכלו מחוץ לבית ורצו גם. אז קניתי טופו אורגני והתחלתי להתנסות. אחד המתכונים הראשונים שיצרתי, היה משהו שאף פעם לא קניתי, וכבר שנים שאנחנו לא רואים טלוויזיה בבית, אבל את הפרסומת הזו אני לא שוכחת. נגיסי כרובית עם גבינה מצופים פירורי לחם, שנראו כל כך מגרים על המסך הגדול. אז...לפניכם הגרסה הטבעונית והבריאה לנגיסי הכרובית, אנחנו אהבנו.
|
|
קציצות טבעוניות
|
מאת הילה אפללו
|
בעבר לא הרבתי להשתמש בדלורית, כי אחרי הקילוף והגלעון, לא נשאר הרבה חומר גלם. ואז קיבלתי השראה ממרק קוסקוס תוניסאי נפלא שטעמתי. הדלעת במרק בושלה עם הקליפה, זה היה רך וזה היה טעים וזה איפשר לדלעת והדלורית לתפוס מקום של כבוד במטבח שלי.אז אני שוטפת היטב את הדלורית (הדלורית אורגנית כך שאין לי בעיה לאכול את הקליפה) מגלענת ומנקה, חותכת לקוביות ואופה בתנור עד שהדלורית והקליפה מתרככות. אני משלבת את הדלורית הצלויה בסלטים, קציצות, ממרחים ועוד.
|
|
קציצות טבעוניות
|
מאת הילה אפללו
|
הילדים שלי תמיד אהבו לאכול אצל החברים שלהם שניצל תירס מוכן. לפעמים אפילו העדיפו את המזון המתועש והמעובד הזה על הארוחות המבושלות שהכנתי. אם אי אפשר להלחם בשניצלים, אפשר להצטרף אליהם...הכנתי שניצל תירס ביתי. אני מכינה אותם עם מכשיר כמו של פלאפל, היוצר קציצות אובליות אחידות בגודלן. לפעמים זה אטרקטיבי יותר בעיני הילדים אם זה נראה כמו שניצל תירס קנוי ולא כמו קציצה ביתית.
|
|
|
|
דגנים וקטניות
|
מאת חיים אורגניים
|
|
|
דגנים וקטניות
|
מאת הילה אפללו
|
|
|
דגנים וקטניות
|
מאת הילה אפללו
|
|
|
|
|
|