תבשיל אורז מלא ירקות ובמיה |
|
|
מאת הילה אפללו
|
תבשיל טעים ומשביע עם במיה שאני כל כך אוהבת. בבית שבו גדלתי תמיד היה אוכל טעים (אימא שלי בשלנית), אבל אף פעם לא אכלנו במיה, עד שיצאתי מהבית והתחלתי להתנסות בבישול בריא, לא ידעתי אפילו מה זה. הרבה לא מתחברים למרקם הרירי של הבמיה ומוותרים עליה. אבל יש פטנט שמנטרל את החומרים המוצילגיים (הרייריים). אני תמיד הייתי צולה על מחבת ללא שמן עד שהבמיה הייתה משחימה ואז מוסיפה לתבשיל, אורנה זביידה עמרני המלכה, בשלנית טבעונית מדהימה וחברה טובה, לימדה אותי שגם אפשר לאפות/לקלות את הבמיה בתנור או בטוסטר.
מרכיבים:
1 כוס אורז מלא מבושל
1 כוס במיה
1 גזר
2 קישואים/זוקיני
1 בצל
1/4 כרוב חתוך
1 כפית גראם מסאלה
2 כפות רסק עגבניות
מלח פלפל
מים לפי הצורך
אופן הכנה:
קולים את הבמיה על מחבת ללא שמן, תוך כדי ערבוב עד להשחמה, מורידים מהאש ושמים בצד.
מכניסים לסיר את הירקות עם מעט מים ומאדים תוך כדי ערבוב עד לריכוך, (מוסיפים מים לפי הצורך שלא ידבק).
מתבלים עם רסק העגבניות, הגראם מסאלה, מלח ופלפל, מוסיפים את האורז והבמיה ומעט מים ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל עוד 5-10 דקות לספיגת הטעמים ומגישים.
|