נגיסי כרובית וטופו - טבעוני |
|
|
מאת הילה אפללו
|
אנחנו ממעטים ככל הניתן בצריכת מזונות מתועשים ומעובדים ומעדיפים לרכוש חומרי גלם איכותיים מהצומח ולהכין באמצעותם אוכל. מאחר ולי יש אי סבילות לסויה, במשך שנים כמעט ולא נכנסו אלינו הביתה מוצרי סויה. אבל, לאחרונה, נחשפו הילדים לטופו כשאכלו מחוץ לבית ורצו גם. אז קניתי טופו אורגני והתחלתי להתנסות. אחד המתכונים הראשונים שיצרתי, היה משהו שאף פעם לא קניתי, וכבר שנים שאנחנו לא רואים טלוויזיה בבית, אבל את הפרסומת הזו אני לא שוכחת. נגיסי כרובית עם גבינה מצופים פירורי לחם, שנראו כל כך מגרים על המסך הגדול. אז...לפניכם הגרסה הטבעונית והבריאה לנגיסי הכרובית, אנחנו אהבנו.
מרכיבים:
1 כוס קמח כוסמין
1/2 כוס פירורי לחם+פירורי לחם לציפוי
1 כרובית מחולקת לפרחים קטנים
150 ג״ר טופו
4 כפות קמח חומוס
1 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
1 כף שמרי בירה (אבקה)
1/2 כפית שום טחון (אבקה)
1/8 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1 וחצי כפיות אורגנו יבש
כ 3/4 כוס מים
אופן ההכנה:
מאדים את הכרובית בסך אידוי לריכוך, מסננים את המים ומערבבים את הכרובית עם האורגנו המיובש.
טוחנים את הטופו במעבד מזון לפירורים.
מערבבים היטב את הטופו עם הקמח, המים ושאר התבלינים עד ליצירת עיסה דביקה, מוסיפים את הכרובית ומערבבים.
בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים, מגלגלים אותם בפירורי לחם, ומניחים על ניר אפיה משומן קלות. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 30 דקות, הופכים וממשיכים לאפות עד שנגיסי הכרובית משחימים מעט והופכים פריכים.
מוזמנים להכין ולשתף אותי איך יצא ו...אם יש לכם הערות או מתכונים טובים לחלוק, אתם מוזמנים לשלוח לי:
כתובת דואל זו מוגנת מדואר זבל, אתה צריך לאפשר Javascript בכדי לצפות בה
בתאבון,
הילה אפללו.
|