בעבר לא הרבתי להשתמש בדלורית, כי אחרי הקילוף והגלעון, לא נשאר הרבה חומר גלם. ואז קיבלתי השראה ממרק קוסקוס תוניסאי נפלא שטעמתי. הדלעת במרק בושלה עם הקליפה, זה היה רך וזה היה טעים וזה איפשר לדלעת והדלורית לתפוס מקום של כבוד במטבח שלי.אז אני שוטפת היטב את הדלורית (הדלורית אורגנית כך שאין לי בעיה לאכול את הקליפה) מגלענת ומנקה, חותכת לקוביות ואופה בתנור עד שהדלורית והקליפה מתרככות. אני משלבת את הדלורית הצלויה בסלטים, קציצות, ממרחים ועוד.
את הקציצות האלה הכנתי לילדים, כדי לגוון את ארוחות ה 10 שלהם בבית הספר. הכנסתי ירקות, שיבולת שועל שהיא דגן מלא עתיר סיבים, זרעי פשתן, זרעי צ׳יה וזרעי חמנייה. אלה עשירים בסיבים תזונתיים, מכילים חומצות שומן חיוניות, פיטוסורולים, חלבון, ברזל, ויטמינים ומינרלים רבים ועוד. כך שהם יהנו ממזון טעים, בריא ועשיר ברכיבים תזונתיים חיוניים.
מרכיבים:
2 דלורית בינונית חתוכה ואפויה
3-4 יחידות כרשה קצוצות (החלק הלבן)
1 כוס שיבולת שועל טחונה
2/3 כוס מים
2 כפיות שטוחות של אבקת קארי (לא חריפה)
1/2 כף מלח (אני השתמשתי במלח הימליה ורוד)
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפיות זרעי פשתן
1 כפית זרעי צ׳יה
2 כפות זרעי חמניה
אופן הכנה:
שוטפים את הדלורית, חותכים לחצי, מגלענים ומנקים. חותכים לקוביות מניחים בפיירקס ומכניסים מכוסה לתנור בחום גבוהה עד לריכוך הדלורית והקליפה. את הדלורית הרכה טוחנים במעבד מזון לעיסה אחידה.
את הכרשה הקצוצה ״מטגנים״ במחבת עם 1/4 כוס מים, עד לריכוך.
את זרעי הפשתן, הצ׳יה והחמניה - טוחנים במטחנת תבלינים/מטחנת קפה/ כותשים במכתש ועלי.
מערבבים את כל המרכיבים לעיסה אחידה, יוצרים קציצות עם ידיים רטובות או עם מכשיר ליצירת כדורי פלאפל. מניחים על ניר אפייה משומן קלות בשמן זית ואופים בחום של 180 מעלות כ 30-40 דקות, הופכים וממשיכים לאפות עד שמוכן.
אני הכנתי את הנגיסים הקטנים בעזרת מכשיר ליצירת כדורי פלאפל קטנים ויצאו כ 80-90 כדורים. אפשר להכין פחות, אבל אם כבר עושים, כדאי להכין כמות גדולה ולהקפיא.
מוזמנים להכין ולשתף אותי איך יצא ו...אם יש לכם הערות או מתכונים טובים לחלוק, אתם מוזמנים לשלוח לי:
כתובת דואל זו מוגנת מדואר זבל, אתה צריך לאפשר Javascript בכדי לצפות בה
בתאבון,
הילה אפללו.
|