מאת סמדר זורע-ברמק
|
כמות: כ-45 אוזני המן
רכיבים:
לבצק:
1 כוס (140 גרם) קמח מלא (או ½ כוס קמח מלא + ½ כוס קמח לבן)
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתיה
½ כפית קינמון (לא הכרחי)
1 כוס (100 גרם) קוואקר מהיר הכנה
½ כוס (30 גרם) סוכר חום
2 כפות שומשום (לא הכרחי)
1 ביצה
3 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
¼ כוס שמן קנולה
¼ כוס מים (או לפי הצורך)
למלית פרג:
1 כוס פרג טחון טרי (100 גרם)
½ כוס מים (125 מ"ל)
2 כפות דבש
קליפה מגורדת מחצי לימון
1 כפית וניל (לא הכרחי)
או:
למלית אגוזים:
1 כוס אגוזים (מלך, פקאן, או שילוב של שניהם)
3 כפות סוכר חום
1-2 כפות ממרח תמרים (לפי הצורך)
אופן הכנה:
להכנת הבצק:
מנפים לקערה בינונית קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקינמון. מוסיפים קוואקר, סוכר חום ושומשום, ומערבבים.
טורפים בקערית לחוד את הביצה עם הטחינה והשמן לתערובת משחתית דלילה. מוסיפים אותה לחומרים היבשים ומערבבים בכף עד שנוצרת תערובת פירורית אחידה. מוסיפים את המים בהדרגה, רק כמה שנחוץ כדי שבלישה ידנית קצרה ייווצר גוש בצק. עוטפים בניילון ושומרים במקרר חצי שעה.
מכינים אחת מ-2 המליות: פרג או אגוזים.
להכנת מלית פרג:
שמים בסיר קטן פרג טחון, מים ודבש ומבשלים על אש קטנה תוך ערבוב, עד שהתערובת מתגבשת (כ-10 דקות). מסירים מהאש ומוסיפים תמצית וניל וגרידת לימון. מקררים לגמרי לפני המילוי.
להכנת מלית אגוזים:
שמים את האגוזים והסוכר במעבד מזון עם להב פלדה וטוחנים לתערובת פירורית. מוסיפים ממרח תמרים בכמות שתספיק ליצירת מלית מגובשת.
להכנת אוזני ההמן:
מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות (כדאי לרדד בכל פעם רק חצי מכמות מהבצק). קורצים בחותכן עוגיות עגול בקוטר 6.5-7 ס"מ עיגולים צפופים. בעזרת מרית מתכת, מסירים את הבצק שבין העיגולים, מרימים אותם בעדינות ומעבירים למשטח בצד (כשהבצק נוטה להידבק למשטח כדאי לשחרר אותו לפני המילוי והסגירה). קורצים מהמלית הנבחרת גושים בכמות של חצי כפית, מגלגלים בידיים לגולות קטנות ומניחים אחת במרכז כל עיגול בצק. סוגרים כל עיגול מ-3 צדדים, מהדקים לצורת אוזן המן, ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180°) כ-15-18 דקות, ומוציאים מהתנור. אוזני ההמן נהיות פריכות לאחר הקירור. שומרים בכלי אטום.
הערות:
גיוון: במקום אוזני המן, ניתן להכין מהבצק "עוגיות בריאות" ללא מילוי, ואז אפשר להעשיר אותו באגוזים, גרעינים, פירות יבשים ותבלינים. בידיים, קורצים מהבצק גושים ומגלגלים לעיגולים בגודל עגבניית שרי, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים מעט בעזרת תחתית של כוס, או בידיים. אופים 12-15 דקות בחום בינוני.
מקור: סמדר זורע-ברמק
|