מאת יוטקה הרשטיין
|
*מתוך הספר "בישול מלא חיים" בהוצאת הרדוף
כמות: 12-10 מנות תבנית בגודל 24x32
1 כוס דוחן |
קולים בתנור כ-10 דקות בחום של 150 מעלות. |
¾1 כוסות מים רותחים |
מבשלים את הדוחן במים על אש נמוכה בסיר מכוסה כ-20 דקות. |
¼ כוס שמן זית3 כרשות, קצוצות |
מטגנים בשמן הזית על אש בינונית כ-10 דקות. |
4 שיני שום, קצוצות 1 גזר גדול, מגורר2 גבעולי סלרי עם העלים, קצוצים |
מוסיפים לכרשה ומטגנים עוד כ-5 דקות. |
1 ליטר חלב125 גר' חמאה125 גר' קמח מלא½ אגוז מוסקט, מגוררמלח ופלפל שחור |
מכינים רוטב בשמל:מרתיחים את החלב על אש נמוכה.ממיסים את החמאה על אש נמוכה מאוד.מוסיפים את הקמח לחמאה ומערבבים היטב, במטרף, עד שמתקבלת בלילה סמיכה מאוד. מוסיפים לאט-לאט את החלב הרותח. מקפידים לערבב כל הזמן כדי שלא ייווצרו גושים. כשהרוטב חלק, מכבים את האש.מוסיפים את התבלינים לרוטב ומערבבים. |
5 ביצים |
מפרידים את הביצים. מוסיפים את החלמונים לרוטב הבשמל תוך כדי ערבוב. מקציפים לחוד את 5 החלבונים. |
מערבבים את רוטב הבשמל, הדוחן והירקות. מוסיפים את החלבונים המוקצפים לתערובת בתנועות קיפול.משמנים את התבנית, יוצקים לתוכה את הבלילה ואופים כ-45 דקות בחום של 150 מעלות |
הסופלה תופח כמו עוגה ורצוי להגישו מיד. הוא פחות תפוח למחרת, אך עדיין טעים.
|