הרפואה המודרנית מסירה מאיתנו את האחריות לבריאות שלנו, הרופא יודע יותר טוב מאיתנו מה הגוף שלנו צריך, מה מקולקל ומתקן אותו. לנו אין כל תפקיד, אנחנו צריכים לקחת את התרופות בזמן ולהאמין - זהו. האמנם? האם אין לנו אפשרות להשפיע על הבריאות שלנו ולקחת חלק בתהליך הריפוי?
החיים בעולם המערבי מתנהלים באופן יחסי בנוחות, הטכנולוגיה המפותחת מאפשרת לנו לעשות ביתר קלות, דברים שדרשו מהורינו ומהסבים שלנו, הרבה יותר זמן ומאמץ. אנחנו נוטים לקבל את זה כמובן מאליו שכדי לקנות מצרכי מזון צריך ללכת מספר דקות למכולת או לסופר-מרקט הקרוב, שפותחים את הברז ויוצאים משם מים קרים או חמים, שלוחצים על מתג פלסטיק קטן ופתאום יש אור, שאפשר להשיג כמעט כל מידע על כל דבר דרך האינטרנט ועוד.
התרבות הנוחה והמפנקת הזו מלווה אותנו בתחומים רבים בחיים שלנו כמו גם בתחום הבריאות, אנחנו לא מרגישים טוב ובנטילת תרופה אחת או שתיים מצבנו משתפר, יש סתימה בעורק המוביל דם ללב, עושים צנתור, משחררים את הסתימה, יש עליה ברמות הכולסטרול, לוקחים תרופה והרמה יורדת וכו'.
הרפואה המודרנית מסירה מאיתנו את האחריות לבריאות שלנו, הרופא יודע יותר טוב מאיתנו מה הגוף שלנו צריך, מה מקולקל ומתקן אותו. לנו אין כל תפקיד, אנחנו נתונים לחלוטין לחסדיו של אדם שפוגש אותנו ל-10 דקות לכל היותר, לא מכיר אותנו, לא יודע איפה אנחנו עובדים, מה המצב במשפחה או בעבודה, כמה לחץ ומתח יש בחיים שלנו, ממה אנחנו פוחדים, איך אנחנו ישנים או אוכלים. הוא עושה בדיקות, רואה תוצאות, ומצפה שהתוצאות ישתפרו אחרי הטיפול.
זכות הבחירה
ואנחנו מה? יש לנו היום אפשרות לקחת חלק פעיל בבחירת נבחרי הציבור והמנהיגים שלנו, יש לנו אפשרות להחליט באיזו תרבות אנחנו בוחרים לחיות, באיזו דת אנחנו בוחרים להאמין, אנחנו מחליטים כמה ילדים יהיו לנו. יש לנו זכות להביע את דעתנו בכל מקום ובכל עת, כמעט על כל דבר, אבל אין לנו יכולת להשפיע על הבריאות שלנו?
מחקר ענק מימדים שנמשך למעלה מ20 שנה הראה בצורה חד משמעית שאורח חיים בריא מונע כ- 80% ממחלות הגיל המבוגר. את אורח החיים לא קובע הרופא ואפילו לא הגנטיקה- באמצעות אורח חיים בריא יש לנו את הכוח לדאוג שנהיה הורים בריאים וחיוניים, שנהיה סבים וסבתות מלאים אנרגיה ופעילים.לגורמים הסביבתיים יש השפעה מכרעת על האופן שבו המטען הגנטי שלנו בא לידי ביטוי והמחקר הזה מוכיח כי יש לנו בחירה.
אני הרופא הכי טוב שלי
ברפואה הטבעית, אנחנו מאמינים שהיחיד שיכול לרפא את האדם, זה הוא עצמו. בכל אחד מאיתנו טמון כוח ריפוי מדהים, כל מה שאנחנו צריכים לעשות זה לתת לו את התנאים האופטימאליים לפעול. אנחנו מאמינים שצריך להחזיר את הכוח למטופל, שלמרות שהוא מרגיש ככה לפעמים, הוא לחלוטין לא חסר אונים, ויש לו יכולת לעזור לעצמו בכל רגע נתון.
אנחנו יודעים שלתזונה שלנו יש השפעה עצומה על הבריאות שלנו ובכל זאת בוחרים לצרוך מזון שמזיק לנו, אנחנו יודעים שעישון מסכן את חיינו ובכל זאת ממשיכים לעשן או לחילופין ממשיכים להתבייש ולסבול מעישון פאסיבי. יש לנו הבנה ברורה לגבי החשיבות של פעילות גופנית לבריאות הפיזית והנפשית שלנו ועדיין רובנו לא עוסקים מספיק בפעילות גופנית.
השינוי מתרחש בדרך כלל אחרי שמגיעים למסקנה, ומחליטים לקחת אחריות על הבריאות: אני אדאג להיות בריא, אני אדאג שלא יכאב לי, אני אדאג לשמר את היכולת שלי לרוץ, ללכת, לעלות במדרגות, לעשות פעילויות שונות בלי להתפרק. אני מחליט לדאוג שיהיה לי טוב, לא לחכות שיקרו דברים שישפרו את מצבי אלא לפעול כדי שהם יקרו, אני אדאג להיות מאושר, להיות בריא, להיות מועיל, לחיות.
לבריאות אין גיל
ההחלטה להתחיל לצרוך מזון בריאות ו/או אורגני, שמתאים למצב הבריאותי ולצרכים השונים (ילדים, מתבגרים, נשים בהריון, מניקות, מבוגרים וכו') הופכת להרפתקה חדשה, יש אתגרים חדשים, מאכלים חדשים וטעמים מפתיעים. ההרגשה הנקייה ומלאת האנרגיה מעודדת להמשיך ולהתמיד. כשמתחילים לבצע את הפעילות הגופנית באופן קבוע הגוף מגיב בצורה מאד בולטת, מתמלא חיוניות והופך קליל יותר.
לקיחת האחריות כשלעצמה מייצרת תחושת סיפוק ומסוגלות, יתר לחץ דם, רמות גבוהות של שומני דם, רמות גבוהות של סכרת ומחלות לב וסרטן לא קשורות לגיל כמו שמקובל לחשוב, אלא לאורח חיים. באוכלוסיות בעולם שחיות נכון אין מדדים חריגים גם בגיל 100! זו לא שאלה של גיל אלא של בחירה.
אחרינו המבול
הצעירים נוטים לומר שהם מעדיפים לחיות טוב וליהנות מאוכל מזיק והרגלים מרעילים כמו עישון ואלכוהול. אני מעדיפה לחיות טוב, ליהנות מהיכולת לטפס מדרגות בלי להזיע ולהתנשף, לחלות פחות בחורף, להיות רעיה, אימא וסבתא בריאה, להיות מסוגלת לטייל בעולם, להיות פעילה וליהנות מהחיים גם בגילאי 50, 60, 70 ויותר.
אם תיקחו אחריות - גם אתם יכולים!!
הילה אפללו
|