מאת הילה אפללו
|
חומרים
3/4 כוס סוכר קנים (למי שאין אז סוכר חום)
2 ביצים
1/3 כוס שמן קנולה מכבישה קרה
3 כפות דבש
כפית שורש ג'ינג'ר טרי מגורר דק
1 כוס גזר קלוף ומגורר
3\1 1 כוסות קמח מלא
כף אבקת אפיה
כפית קינמון טחון
חצי כוס אגוזי מלך או שקדים קצוצים
לזיגוג כ 2 כפות דבש
אופן ההכנה
מערבלים היטב את הסוכר הביצים והשמן, מוסיפים דבש, אבקת אפיה, קנמון, ג'ינג'ר, וקמח ומערבלים לעיסה אחידה,
מוסיפים את הגזר והאגוזים / השקדים מערבבים עם כף (ידנית).
משמנים תבנית אינגליש קייק, יוצקים את הבצק ומכניסים לתנור כ 35 דקות בחום בינוני (180), ככל שהתבנית נמוכה יותר כך תהיה העוגה מוכנה מהר יותר, ניתן לבדוק עם קיסם עץ (אם הוא יוצא יבש העוגה מוכנה).
להבריש בדבש כשהעוגה עוד חמה.
|