מאת הילה אפללו
|
השפעת העונתית כשמה כן היא, מתגברת בעיקר בעונת החורף, הוירוס מתרבה ומתחזק כשהטמפרטורה והלחות נמוכות. שפעת החזירים שפרצה באביב 2009, התפשטה כמו אש בשדה קוצים, הוירוס התרבה וההדבקה הייתה מאסיבית גם באביב ובקיץ שהיו חמים ולחים. ארגוני הבריאות מעריכים שאם קצב ההתפשטות וההדבקה של שפעת החזירים עוד יתגבר בעונת החורף, צפויה לנו מגיפה של ממש.
|
|
מאת הילה אפללו
|
לקראת החורף המתקרב, נדבר קצת על שפעת החזירים, על קבוצות הסיכון, איך נדבקים, דרכים לחיזוק מערכת החיסון ולמניעת השפעת וקצת על צמחי מרפא שעשויים לסייע לנו למנוע את השפעת או להילחם בה כשכבר נדבקים.
|
|
מאת הילה אפללו
|
כבר שנים שרבים מתקשים להשיל את המשקל העודף, ולא פחות חשוב לשמור על משקלם החדש. בעולם המערבי ה"דיאטה" מוכרת ככלי המתאים להשיגת המטרה. מתחילים לספור, לבחור ולפחות לזכור מה אכלנו. איך אפשר להחלץ מהמרוץ הכל-כך לא בריא והכל-כך משמין הזה? האם זה בכלל אפשרי גם לשפר את המצב הבריאותי, גם לאזן את משקל הגוף שלנו וגם לשמור עליו לאורך זמן?
|
|
מאת הילה אפללו
|
האביב בפתח, זמן של התחדשות ופריחה, זו יכולה להיות גם ההזדמנות שלנו להתחדש ולהתנקות. ניקוי הגוף הוא הזדמנות לשפר את פעילותה של מערכת העיכול, לשפר את תפקוד הכבד וחילוף החומרים, להיפטר מעודפי הרעלים שצברנו ולהתמלא באנרגיות חדשות
|
|
מאת הילה אפללו
|
השבוע נפתח בטקס רשמי חודש המודעות למחלת הסרטן. הבניין הכי גבוהה בארץ, גשר המיתרים בירושלים ובניינים רבים בעולם הוארו בורוד. קמפיין מתוקשר הייטב ינסה לשכנע נשים ללכת להיבדק, יתכן וחיי חלק מהן ינצלו כתוצאה מהאבחון המוקדם. אבל אף אחד לא מדבר על מניעה, על אורח חיים בריא, שיציל הרבה יותר נשים מהסרטן וממחלות אחרות.
|
|
מאת הילה אפללו
|
השנים היפות ביותר שלנו מתחילות בגילאי 50-60, כבר אין משכנתא, הילדים גדולים ועזבו את הבית, יש פנאי וכסף לבלות עם הנכדים, לטייל בעולם ועוד. כולנו היינו רוצים להגיע לשנים הכי יפות שלנו בבריאות שלמה, חיוניים ומלאי מרץ. אנחנו משקיעים הרבה מחשבה וכסף בתוכנית הפנסיה שתפרנס אותנו אחרי הפרישה מהעבודה, איך שומרים על הבריאות לאורך שנים?
|
|
מאת השם שמור במערכת
|
משרד החקלאות אסר על שימוש במוצרים רעילים המסוכנים לתינוקות ולנשים בהריון - אך העניק למשווקים ארכה של שנה וחצי לסיום השיווק. המשמעות: נשים בהריון ותינוקות ימשיכו לצרוך עד אמצע 2009, חומרי הדברה רעילים שהרשויות בארצות הברית ובישראל הגדירו כמסוכנים לציבור.
|
|
מאת הילה אפללו
|
הרפואה המודרנית מסירה מאיתנו את האחריות לבריאות שלנו, הרופא יודע יותר טוב מאיתנו מה הגוף שלנו צריך, מה מקולקל ומתקן אותו. לנו אין כל תפקיד, אנחנו צריכים לקחת את התרופות בזמן ולהאמין - זהו. האמנם? האם אין לנו אפשרות להשפיע על הבריאות שלנו ולקחת חלק בתהליך הריפוי?
|
|
מאת חיים אורגניים
|
המודעות לגבי תזונה נקיה מרעלים וכימיקלים אנחנו מכירים כבר זמן רב, אבל רק כשהתחילו לדבר על מוצרי קוסמטיקה אורגניים, התחלנו להבין שיתכן ויש משהו לא בריא גם במוצרים שאנחנו מורחים על הגוף. מהם החומרים המזיקים המצויים במוצרי הטיפוח שלנו ומהם הנזקים העלולים להיגרם מהשימוש בהם.
|
|
מאת הילה אפללו
|
למה חשוב לנשים וגם לגברים להכין את הגוף לקראת הכניסה להריון? איך זה עוזר במקרים של בעיות פוריות? מה הקשר בין חומרי הדברה לבעיות פוריות, איך מזון אורגני יכול לעזור בתהליך? ואיך צולחים את התהליך בלי לפשוט רגל?
|
|
מאת הילה אפללו
|
מחקר שנמשך למעלה משני עשורים הראה באופן חד משמעי שאורח חיים בריא מונע 80% ממחלות הגיל המבוגר. את אורח החיים הנכסף הזה לא יספק לנו הרופא וגם לא הגנים המשובחים שלנו. הכוח מצוי אך ורק בידינו. אז יאללה, בואו נפסיק לכבות שרפות. לא עדיף פשוט להפסיק להבעיר את האש?
|
|
מאת הילה אפללו
|
כולנו מכירים את המצב הזה שאנחנו קצת מצוננים מרגישים קצת עייפים בעבודה במהלך היום, אנחנו משוכנעים שזו רק עייפות מצטברת ושאחרי שינה טובה הכל יעבור. בשעות הערב המאוחרות כשהגוף כואב, הגרון שורף, האף סתום והחום עולה אנחנו מבינים שאכלנו אותה וששנת לילה טובה כנראה לא תספיק. מה עושים כדי להקל על הגוף להתמודד עם המחלה, ולשפר את ההרגשה?
|
|
מאת הילה אפללו
|
מחלת הסרטן היא מחלה שהולכת והופכת לנפוצה יותר ויותר, כמעט כל אחד מאיתנו מכיר מישהו שנאלץ להתמודד עם המחלה הזו. במשך שנים משקיעים מאמצים ומשאבים עצומים בחקר המלחמה ובניסיון למצוא לה מרפא ואכן חלה התקדמות עצומה בתחום, התמותה הצטמצמה יש אחוזי הצלחה גבוהים יותר לטיפולים, מצליחים להציל , להאריך חיים ולהקל על רבים. אבל ככל שהרפואה מתקדמת ומשתכללת מספר הלוקים במחלה ונזקקים לשירות הרפואי הזה הולך וגדל בהתמדה. אם היו משקיעים 10% מהמשאבים המשמשים לחקר המחלה ומציאת תרופות, לטובת מניעה, העלאת המודעות וחקיקה מתאימה אולי היינו במקום אחר היום.
|
|
מאת איילה פיליפ
|
לפני כעשר שנים קיבלתי מאחותי, החיה בארה"ב, תחבושות בד לשימוש בזמן הווסת. התאהבתי במוצר ובשימוש בו, דרכו חוויתי חיבור לנשיות שלי ולמחזורי הטבע. לאחר שש שנות שימוש החלטתי לחדש לעצמי את מלאי התחבושות בתפירה ביתית. מצאתי את עצמי עם חברתי אלונה ביום חורף גשום, כשאנו יושבות ותופרות לעצמנו תחבושות בד לווסת.
|
|
מאת אלירן דה-מאיו
|
עשב החיטה הוא מזון בריאות הנמצא בשימוש יומיומי אצל אנשים רבים. העשב הוא מזון מרוכז המרפא ומחייה ליקויים פנימיים וחיצוניים. העשב מכיל ריכוז ומגוון גדול במיוחד של ויטמינים, מינראלים, כלורופיל (70%) ואנזימים. הוא מכיל 17 חומצות אמינו חיוניות ולא חיוניות המשפרות תהליכי בנייה ושיקום שרירים, מאיצות את התחדשות התאים, ומונעות את קרישת הדם.
|
|
מאת הילה אפללו
|
למזלי כי רב, בתי הקטנה עדיין לא חזרה מהגן עם קרנבל סואן בתלתליה, חשבתי שזה משהו שאני אצטרך להתמודד איתו מתישהו אבל לא תיארתי לעצמי שזה יהיה עם אדם מבוגר. מטופלת שלי אישה בוגרת בשנות ה20 לחייה הגיעה אלי יום אחד וביקשה "את חייבת לעשות משהו, אני לא מצליחה להיפטר מהכינים, אני לא רוצה לעשות קרחת - תצילי אותי" .....
|
|
מאת הילה אפללו
|
ביום שבת האחרון בעיצומה של הכנת ארוחת הצהריים נשפכה עלי כוס של מים רותחים. כל תכולת הכוס נשפכה על גב היד שלי ותחושת השריפה והכאב לא איחרו לבוא, האיש שלי (שיחיה) סידר את המטבח יום קודם ושמן הלבנדר המשמש אותי לטיפול בכוויות לא נמצא... ואז החלה לפשוט בי החרדה מה יהיה עם היד? עוד זמן לא רב יתחילו להגיח השלפוחיות ואין לי איך למנוע את זה.....
|
|
מאת הילה אפללו
|
אני לא יודעת מה אתכם, אבל אנחנו חוגגים את המימונה כל שנה ומזמינים את כל החברים. אחד הסמלים של המימונה הוא הבית הפתוח והמושג אורחים לא קרויים לא מקובל ביום הזה, אבל כשמדובר ביתושים החוקים האלה לא תקפים. לא זאת בלבד שהם הגיעו בהמוניהם הם גם סרבו ללכת והטרידו את מנוחת הבית כל הלילה כולו, אז מה עושים? דרכים טבעיות להימנע מהמפגשים הטורדניים והמגרדים, כדי שלא יתפסו אתכם לא מוכנים...
|
|
מאת הילה אפללו
|
זה לא סוד שתחום הרפואה המשלימה הוא פרוץ, אינו מוסדר ואין עליו כל פיקוח. עם זאת פועלים בשטח נטורופתים מקצועיים בעלי ידע רב ויכולת אמיתית לרפא. היום כל אחד יכול להדפיס לעצמו תעודה יפה במדפסת הביתית, למסגר, לתלות בחדר ולפתוח קליניקה, אז לפני שאתם מפקירים את הבריאות שלכם בידי אחד כזה יש כמה דברים שכדאי לדעת :
|
|
מאת תמורות - המרכז לקידום רפואה משולבת
|
 במאמר זה אנו פותחים ב´מסע´ אל תוך עולמה הקסום של הרפואה הסינית והמזרחית. אך קודם שנבאר את משמעות המושג נסקור בקצרה את התפתחות הרפואה המזרחית. |
|
מאת תמורות - המרכז לקידום רפואה משולבת
|
שינה היא המנוחה החשובה ביותר במהלך היום. בזמן השינה מואטות כל פעולות הגוף, וכל הצ´י והדם שנוצר במהלך היום מקבל את ההזדמנות להשתנות ולהתאכסן כתמצית ג´ינג. זמן השינה החיוני לכל אדם תלוי במצבו הגופני, בגילו, במצב בריאותו, ברמת הפעילות שלו ובעונת השנה. רוב האנשים נהנים משנתם באופן מיטבי כשהם ישנים בלילה ועובדים במהלך היום, כיוון שזה מקביל באופן יחסי לאנרגיה של היין והיאנג בזמנים אלו. |
|
מאת הילה אפללו
|
ט"ו בשבט מתקרב והוא חג מופלא של נטיעות וטבע. חג בלי סופגניות ולביבות נוטפות שמן, בלי אזני המן, מצות, מוצרי חלב ושאר דברים לא מאד בריאים. סוף סוף חג בו האוכל הוא בריא ומזין, טבעי ומהטבע, רק שצריך לשים לב כי הפירות היבשים לא תמיד טבעיים ובריאים ומכילים כמויות גדולות של סוכר, גופרית וצבעי מאכל שלא יביישו אף ממתק מתועש.
|
|
מאת הילה אפללו
|
כריך זה אוכל נוחות. זול יחסית, קל ומהיר להכנה, ונוח לאכילה. האם זה בריא? האם זה מגוון מספיק? לא בהכרח. האם זו האופציה היחידה? ממש לא! בואו נדבר על הלחם. מהו אחוז הילדים שאוכלים בבית הספר לחמים/לחמניות בריאים מדגנים מלאים? רובם יעדיפו לחמים מקמחים לבנים, שזה כמו לאכול סוכר. ומה הם אוהבים לאכול בתוך הכריך?
|
|
מאת הילה אפללו
|
בזמן האחרון, יש סערה גדולה סביב האורז ורבים שואלים אותי עד כמה הוא מסוכן? האם אני מתכננת להפסיק לצרוך אורז? האם אפסיק לאכול פריכיות? ועוד. לפניכם מידע שאספתי על הנושא ואיך אני מתכננת להתמודד איתו, איזה אורז בטוח לשימוש, תדירות, אופן בישול ועוד.
|
|
מאת חיים אורגניים
|
להרגלי האכילה שלנו יש השפעה עצומה על היכולת שלנו לשמור על תזונה מאוזנת, על משקל תקין ועל הבריאות שלנו ושל ילדינו לאורך זמן. זוהי הראשונה בסדרת כתבות בהן נדון בהרגלי אכילה. נדון בהרגלים שכדאי לוותר עליהם ובהרגלים המומלצים.
|
|
מאת חיים אורגניים
|
לרוב מתייחסים לירידה במשקל כתהליך הדורש דיאטה שבה צורכים פחות קלוריות ממה שמוציאים. סופרים קלוריות/נקודות, מסתובבים רעבים, אוכלים הרבה דיאט ולייט, נעזרים בממתיקים מלאכותיים וכו'. יש כמה עובדות על דיאטות הרזיה שכדאי לכם לדעת לפני שאתם פוצחים באחת.
|
|
מאת מיטל מורן
|
צבעי מאכל הם חלק בלתי נפרד מהמזונות הנפוצים בתזונה המערבית. חלקם מיוצרים מחומרים טבעיים וחלקם מנפט. כמה מאיתנו בודקים את הרכיבים מהם מורכב המזון? כמה מאיתנו מבינים מה שהם קוראים וידעו לזהות את החומרים המסוכנים? מיטל מורן, סטודנטית לנטורופתיה מסבירה ונותנת דוגמאות.
|
|
מאת הילה אפללו
|
חג השבועות בפתח, וחגיגת מוצרי החלב מתחילה. במשך שנים כולנו גדלנו על הידיעה שמוצרי חלב הם מזון בריא וחיוני להתפתחות ילדים, שמספק הרבה חלבון וסידן, שהוא זמין וזול. אולם בשנים האחרונות החלו להישמע לא מעט קולות המתנגדים לאכילת מוצרי חלב, רופאים וחוקרים ברחבי העולם מפרסמים עוד ועוד עדויות שסותרות את האמונה הכל כך שורשית שלנו לגבי היתרונות של החלב.
|
|
מאת הילה אפללו
|
במהלך ההרצאות על תזונת ילדים במסגרת הפרוייקט "ילדים זה בריאות", אני מסבירה להורים על החשיבות שבצריכת רכיבי מזון חיוניים לצמיחה וההתפתחות של הילדים, וכן מהם המקורות הבריאים לחלבון. קיבצתי למענכם רשימה של מקורות מועדפים לא רק לילדים. |
|
מאת אורי מאיר צ'יזיק
|
בשנים האחרונות לא מעט מחקרים מנסים לגרום לנו להאמין שהאוכל שלנו דל מדי, שהספיגה שלנו קטנה מדי ושאנחנו לא מקבלים את כמות הויטמינים שאנו צריכים. האמנם? האם הויטמינים המסונטזים ותוספי מזון הם הפתרון? אורי מאיר צ'יזיק, יועץ תזונתי ומומחה להיסטוריה של התזונה, מסביר, מחווה דיעה ומסכם.
|
|
מאת הילה אפללו
|
רבים טוענים כי מזון אורגני, נקי מרעלים ובריא, הוא נחלתם של העשירים בלבד. טוענים כי הצרכנות האורגנית רק מעמיקה את הפערים בין אלה שיש להם לאילו שאין. אני טוענת שלאדם הממוצע יש דרך לצרוך אורגני, בלי לפשוט את הרגל והסבירות שיצליח לצרוך תזונה בריאה ומאוזנת רב יותר.
|
|
מאת חיים אורגניים
|
בבדיקת רעלים ושאריות חומרי הדברה בפירות וירקות שערכו במגזין "מנטה", מצאו שרק ב-10% מהירקות והפירות הנבדקים, נמצאו חומרים מסוכנים ואסורים לשימוש ו"זה", הם כתבו "לא נורא כמו שחשבנו". הכתבה מנסה לטשטש את ההבדל בין הגידולים הרגילים לאורגניים, לנו יש כמה דברים חשובים להגיד בקשר לממצאים.
|
|
מאת מערכת חיים אורגניים
|
מחקר חדש מצא כי ירקות ופירות אורגניים מכילים כמות פלבנואידים (אנטיאוקסידנטים), גדולה בהרבה ולכן הם בריאים יותר ללבכם מירקות ופירות מגידולים קונבציונאלים.
|
|
מאת הילה אפללו
|
כמעט כולנו מכירים קרוב משפחה, חבר, עמית לעבודה, שכן או מכר שחלה במחלה ועובר עקב כך תהליך מהותי של שינוי. יש מי שטוענים שהסרטן הוא הדבר הכי טוב שקרה להם
|
|
מאת הילה אפללו
|
ההפתעות המתוקות תמיד משתלבות היטב באירועים משמחים כמו ימי הולדת, ביקור אצל סבתא או בגלל ש"היית ילד טוב". כיום יש לנו את היכולת הכלכלית לקנות לילדים משהו מתוק כמעט בכל יום. השאלה היא מהו המחיר האמיתי שאנחנו משלמים על כך |
|
מאת הילה אפללו
|
בשנים האחרונות אנחנו שומעים לעיתים קרובות את המושג "סיבים תזונתיים" בהקשרים שונים. מחקרים רבים מייחסים את הגורמים למחלות העולם המערבי כמו סכרת, בעיות עיכול, עודף שומנים בדם, כבד שומני,עצירות כרונית, סרטן וכו' לתזונה מערבית ענייה בסיבים תזונתיים. מהם הסיבים התזונתיים? איזה סוגים יש ומה מומלץ לאכול?
|
|
מאת הילה אפללו
|
שיבולת שועל הוא דגן נפוץ (בעיקר באירופה) והוא נחשב למזון בריא ומזין. ישנם עשרות זנים של שיבולת שועל אולם רק 6 מהם דגנים בארץ.
לשיבולת שועל ערך תזונתי גבוה וערך קלורי נמוך - בדיוק מה שאנחנו מחפשים באוכל, מידע על שיבולת שועל ומתכונים למגוון דייסות ושימושים ברפואה המסורתית...
|
|
מאת הילה אפללו
|
אחד הדברים שמעסיקים אותנו בחג הפסח יותר מהכל היא החיטה ומוצריה, מה אנחנו יודעים בעצם על הדגן הזה? מה ההבדל בין חיטה רגילה לחיטה מלאה? חיטה כאלרגן, מה הקשר של מחלת הצליאק לחיטה ועוד מתכון טיפ טיפה יותר בריא למופלטה לכבוד המימונה...
|
|
מאת הילה אפללו
|
בשנים האחרונות חשוף הקהל הרחב למידע רב שמספקים כלי התקשורת לגבי שמנים והשפעתם על בריאותנו. יש הרבה מחקרים סותרים, שימושים מסורתיים ולא מעט מידע שמקורו בקרב יצרני השמנים למיניהם. אז בואו נעשה קצת סדר.
|
|
מאת הילה אפללו
|
ההנקה חוזרת אחרי שנים של ניסיונות להכחיד את ההנקה היא חוזרת ובגדול. היו כאלה שלא הצליחו להניק, כאלה שלא רצו, היה דור שלם של נשים שלא ראו אף פעם במשפחה מישהי מניקה ולכן לא חשבו אפילו לרגע להניק בעצמן.
|
|
מאת שרה חמו
|

שרה חמו - מחברת הספר : "שביל הזהב לריפוי טבעי" מספרת :
לנושא התזונה הגעתי בעל כורחי ב-1979 כאשר נודע לי שחליתי בסרטן הלימפה (נון-הודג'קין) שהתפשט לכבד. הייתי רק בת 34 ואם לשתי בנות ורציתי מאוד לחיות. כמצוות הרופאים פניתי לטיפול הכימי המקובל, אך הסבל הגופני והנפשי שחשתי בעקבותיו גרם לי להפסיק אותו כבר בשלבים הראשונים. בייאושי חיפשתי אלטרנטיבה ובחנתי שיטות שונות ולו רק כדי שלא ארגיש שאיני עושה דבר. |
|
מאת הילה אפללו
|
את החיבור לתחושת הרעב רובנו איבדנו מזמן, במקום להקשיב לגוף שלנו ולאכול רק כשאנחנו מרגישים צורך, כלומר רק כשהגוף שלנו זקוק באמת לאוכל. האכילה שלנו הופכת להיות דבר מורכב הרבה יותר. אכן, אכילה לא מאוזנת שאינה מתאימה לצרכי הגוף שלנו גורמת לעיתים קרובות לעליה במשקל הגוף, אבל גם אם אנחנו רזים יחסית, כדאי אולי שננסה לעצור רגע, להסתכל פנימה ולחשוב, כמה?, מתי? ולמה אנחנו אוכלים.
|
|
מאת הילה אפללו
|

כשמדברים על תזונה טבעית בהקשר של חיים אורגניים, מדברים לא רק על הערך התזונתי, אחוז השומן ומספר הקלוריות, אלא על תפיסה שלמה, הוליסטית. תפיסה שמתייחסת גם למקום שתופס המזון בחיים שלנו, במקורות של המזון שלנו ואיך אופן הגידול שלהם השפיע על ההרכב שלהם כמו גם איך הם השפיעו על המקום בו הם גדלו. |
|
מאת הילה אפללו
|
הביטוי "אתה, זה מה שאתה אוכל" נטבע ע"י פילוסופים לפני מאות שנים, אבל יש בו מן ההגיון גם היום. הדרך שבה אנחנו תופסים את עצמנו וכמה שאנחנו משקיעים בבריאות שלנו משתקפת במה שאנחנו אוכלים, איך, מתי ואיפה. למה זה חשוב במיוחד בתקופת ההריון, ומה מרוויח העובר שלנו ממזון אורגני?
|
|