מאת מור סגמון
|
מור סגמון, הוא איש היי-טק שהיה נחוש לדעת מאיפה האוכל שלו מגיע. הוא חקר את הקשר שבין ההתנהגות הצרכנית שלנו, לבריאות שלנו ולבריאות כדור הארץ. במאמר שלפניכם הוא בוחר לשתף כמה שיותר אנשים בידע שצבר ובמסקנות אליהן הגיע.
|
|
מאת הילה אפללו
|
רובנו כבר הבנו שמזון אורגני הוא נקי יותר ובריא יותר, אנחנו יודעים שהוא גם יקר. מהם הפירות והירקות המרוססים ביותר? איפה עדיף לקנות בשוק או ברשתות השיווק? באילו ירקות ופירות אורגניים כדאי להשקיע את הכסף, אם לא יכולים לקנות הכל אורגני? כדאי לקרוא עד הסוף.
|
|
מאת הילה אפללו
|
ב-01/09/2008 נכנסו לתוקפן תקנות משרד החקלאות ופיתוח הכפר לחוק להסדרת תוצרת אורגנית. המטרה העיקרית של התקנות היא לעזור לנו להבדיל בין מוצר שהוא באמת אורגני ונמצא תחת פיקוח לבין כזה שלא. התקנות מספקות לחוק שיניים ואנחנו תקווה שיהיה מי שיאכוף אותן. אתם מוזמנים לקרוא וללמוד איך מזהים מהיום מוצר אורגני.
|
|
מאת הילה אפללו
|
מספר גולשים שאלו האם באמת קיים דבר כזה אוכל אורגני? איך אפשר לגדל ללא ריסוס? צריך לחסל את החרקים איכשהו. האם יש תחליף אורגני לחומרי הדברה.
|
|
מאת הילה אפללו
|
על הכפר האקולוגי בנתיב הל"ה שבעמק האלה, שמעתי במקרה, היה מפתיע לגלות כזה מיזם ממש קרוב לבית, אבל מפתיע עוד יותר היה לגלות שהרוח החיה מאחורי הקואופרטיב, זו שיזמה ומנהלת היום קניית מזון אורגני בשביל עשרות משפחות, היא בסך הכל בת 21.
|
|
מאת הילה אפללו
|
התגבשות הקואופרטיב האורגני מאפשרת התגברות על אחד המכשולים הבודדים שעוד נותרו בדרך לטיפוח חיים אורגניים - המחיר הגבוה של המוצרים. לרגע שכחנו את הכוח שיש להתארגנות סביב מטרה משותפת, אתם מוזמנים להיזכר
|
|
מאת הילה אפללו
|
סוגיית הפיקוח על מוצרים וחנויות אורגניים, נותרת מעט עלומה עבור חלק מאתנו. נפגשנו עם מנכ"ל חברת "סקאל ישראל", מר אודי גבאי, כדי ללמוד ממנו על מנגנון הפיקוח בארץ: איך הוא מתנהל? כמה זה עולה? מה מצב החוק האורגני הישראלי ואיך נוכל להיות בטוחים שאנו אכן מקבלים תוצרת אורגנית עבור מיטב כספנו.
|
|
מאת הילה אפללו
|
רבים פונים אלי ושואלים איך מתחילים בשינוי? מה הם השלבים במעבר לתזונה אורגנית ואני חושבת שאין נוסחה ברורה. מה שברור, לי לפחות זה שכל שינוי כזה צריך להעשות בהדרגה וברוגע ולא מתוך פחד וחרדה. ליקטתי למענכם כמה המלצות של וותיקים ויודעי דבר כדי שתוכלו לבחור את הדרך שלכם ולעשות את זה בקצב המתאים לכם...
|
|
מאת הילה אפללו
|
כשמדברים על שאריות ריסוס והדברה במזון שאנחנו צורכים, עולה לא פעם שאלת הקילוף. אם הריסוס נעשה על חלקו החיצוני של הפרי או הירק נוטים להאמין כי החומרים המזיקים נשארים בקליפה ואם אנחנו מקלפים ומשליכים אותה אנחנו נפטרים מכל הרעלים, האמנם?
|
|
מאת הילה אפללו
|
מזון אורגני הוא מזון הגדל בצורה טבעית, ללא שימוש בחומרי הדברה כימיים, דשנים כימיים, תרופות, הורמונים, הנדסה גנטית, חומרים משמרים וצבעי מאכל. הדישון האורגני אינו מכיל חומרים כימיים אלא בעיקר זבל של חיות (צאן ובקר) שאריות של חומרים טבעיים כמו ירקות , גזם ועוד
|
|
|