מאת הילה אפללו
|
מה גרם למשפחה צעירה לעזוב את שכונת ברוקלין בניו יורק, לעלות לישראל, לעבור לגור במושב תירוש שבעמק עדולם ולגדל ירקות ופירות אורגניים? בן וג'קי רוזנברג ושני ילדיהם הקטנים בחרו לעשות את זה ולהגשים את החלום
|
|
מאת הילה אפללו
|
כשהבת של מגי הייתה קטנה שאלו אותה בגן: "איפה אימא עובדת?" היא ענתה: "אימא עובדת בגינה!", לפני 10 שנים זה היה מצחיק, היום זה באמת קורה. מגי גרה בבית כפרי קסום, בישוב בנטף, גן הירק המקסים, מספק לא רק את כל הירקות האורגניים שהמשפחה צורכת, אלא גם את הצריכה השבועית של כ-20 משפחות נוספות.
|
|
מאת הילה אפללו
|
לפני יותר משנתיים היה בועז חביביאן אגרונום בחברה גדולה וניהל 250 עובדים, היום הוא מגדל 15 דונם של גידולים חקלאיים במשק של ההורים בהודיה. הוא מתכנן להקים עם אחותו אורית, חנות לממכר מזון אורגני ולייצר בהדרגה מערכת יחסים של תמיכה, שותפות ואמון עם תושבי האיזור. הם יתחייבו מראש לרכוש את הירקות שלו, והוא מצידו מתחייב לגדל במיוחד בשבילם את הירקות האורגניים הנקיים והיפים ביותר.
|
|
מאת הילה אפללו
|
שנים חלם דני קמחי מכפר הנגיד, נצר לשושלת חקלאים, על חווה חקלאית אקולוגית, אך התנאים לא הבשילו. לפני שנה, החל בהסבת 40 הדונמים שברשותו לאדמות גידול אורגני, שייחודם הוא באדמה השחורה שלדבריו מטיבה מאוד עם התוצרת
|
|
מאת הילה אפללו
|
כבר שש שנים שיוסי ושושנה, מטפלים אלטרנטיביים וחברי קיבוץ, מנסים לסחוף את שאר החברים להצטרף אליהם להרפתקה הבריאה. הכוח המניע את פועלם, הוא אמונה חזקה בכוח הריפוי של התוצרת אותה הם מגדלים וניסיון חיים שהובילם עד הלום
|
|
מאת הילה אפללו
|
אתר האינטרנט של איריס בן צבי מציע פרט לאינפורמציה על המשק האורגני שבבעלותה, גם שירים פרי עתה, הגיגים בנושאי איכות סביבה, חינוך, ציורים ואף פינה מיוחדת להמצאות שהייתה רוצה שמישהו כבר ימציא. עבודת אדמה ונפש פואטית מזינות זו את זו, מסתבר
|
|
מאת הילה אפללו
|
"חוות בריאות בטבע" הוא מפעל חיים משפחתי בן יותר מ- 20 שנה, בו עובדים שני דורות של משפחת בנדטוביץ'. בתחילה החלו אבא אלכס ואימא דבורה, לגדל עגבניות ומלפפונים אורגניים שהיו מיועדים לייצוא. אט אט החלו השכנים והחברים להתעניין בגידולים שכוללים גם לול תרנגולות "דוגמניות" מרשים והיום משווקת המשפחה לחוג לקוחות גדול בשוק המקומי
|
|
מאת הילה אפללו
|
"סוכריות שרי" במקום "עגבניות שרי" - כך קוראים הלקוחות המרוצים של רעי פויכטונגר לעגבניות המתקתקות שהוא מוציא תחת ידיו. בחוות "גן השדה" שבכפר רות, לצד גידולים מיוחדים כמו "חציל יפני", "תירס מיוחד" ו"זוקיני סנברסט", שוזפים להם שלל ירקות "גורמה" שמגיעים טריים, עסיסיים וטעימים להפליא לביתם של לקוחותיו
|
|
מאת הילה אפללו
|
"חקלאות בשיתוף הקהילה" הוא רעיון שנולד ביפן לאחר שקבוצה של עקרות בית פנתה לחקלאי וביקשה שיגדל עבורן ירקות לצריכה שוטפת. בצורה זו הן זכו לירקות טריים במחיר מופחת (כי אין פערי תיווך) והחקלאי היה שקט, כי ידע שהירקות שלו נמכרים עוד לפני שהוא זורע אותם. שני ארגונומים מכפר בן נון, אימצו את הרעיון ומשווקים גידולים אורגניים בצורה ייחודית זו
|
|
מאת חיים אורגניים
|
השבוע גילינו חקלאי שהחליט להשתמש בשקיות ניילון מתכלות ולספוג את הפרש המחירים המשמעותי כי זה נראה לו חשוב. רעי פויכטוונגר מ"גן השדה", קורא לחקלאים נוספים להצטרף. "ככל שיהיו יותר חקלאים שישתמשו בשקיות מתכלות בגדלים האלה, כך מחירן ילך ויפחת"
|
|
|