מאת הילה אפללו
|
החודש נערך הכנס האורגני הראשון בתאטרון גבעתיים, שמחתי לקחת בו חלק ולהעביר הרצאה בנושא צרכנות אורגנית נבונה. אחת ההרצאות החשובות ששמעתי הייתה על הנדסה גנטית ובהחלט הגיע הזמן לכתוב ולספר לכם גם על זה.
|
|
מאת הילה אפללו
|
חנוכה הגיע ואתו שלל סופגניות ולביבות, המכילות בעיקר פחמימות פשוטות כמו סוכר, קמח לבן, תפוחי אדמה ושמן רב לטיגון. החלטנו להכין לביבות אפויות לחנוכה, טעימות, בריאות וקלות להכנה...המתכונים לפניכם.
|
|
מאת יונית קריסטל
|
לפני השימוש הנרחב בסוכר המזוקק, הממתיק הנפוץ ביותר היה הדבש. אבל לא רק דבש הדבורים, שנחשב ליקר המציאות, אלא גם ובעיקר- דבש הפירות, שהיה זמין הרבה יותר דבש התמרים, דבש החרובים והדיבס הוא דבש הענבים, שימשו פעם במקום סוכר, וגם היום הם תחליפים טבעיים לסוכר.
|
|
מאת חיים אורגניים
|
לנוכח ההצלחה של הכנס "אוכלים בריא" הראשון, ממשיכה הוצאת ספרי הבריאות "פוקוס" ביחד עם פורטל התזונה Eatwell וערוץ הבריאות מקבוצת ענני תקשורת במסורת "אוכלים בריא"- כנס התזונה והבישול הבריא.
|
|
מאת סמדר זורע-ברמק
|
בתור ילדה, אחד הדברים שהכי לא אהבתי בפסח, זה את העוגיות חסרות הטעם ובעלות הטקסטורה המוזרה, שהיו קונים או אופים לפסח. עם השנים העוגיות אמנם הלכו והשתפרו, אבל את העוגיות לפסח של סמדר זורע-ברמק, מחברת הספר "על הלחם לבדו", הכתרתי ללא ספק כטעימות ביותר.
|
|
מאת יונית קריסטל
|
גשם טוב ירד, השדות מוריקים, העשב גדל ועולה, ועוד מעט תתחיל עונת החלב. לרב איננו חושבים על מוצרי חלב כעל משהו עונתי, אבל באופן טבעי- כך הוא. יונית קריסטל, המתמחה בשימור מלאכות מסורתיות, מסבירה על מלאכת ייצור מוצרי החלב בקרב שכנינו הערבים ומספקת טיפים חשובים על מנת שתדעו מה ואיפה לקנות ואיפה ללמוד להכין מוצרי חלב בעצמכם.
|
|
מאת הילה אפללו
|
כמה פעמים חלפתם בסופר או בחנות הטבע על פני הקולורבי, בלי להעיף בו מבט קטן אחד? אז בפעם הבאה שאתם עושים את זה תדעו שאתם מפסידים. מה זה הקולורבי הזה? מה הוא שווה? ומה עושים איתו? הסברים, רעיונות ומתכונים.
|
|
מאת סמדר זורע ברמק
|
פורים הגיע ועוגיות אזני המן מלאות בקמח לבן, חמאה או מרגרינה עולות שוב על שולחננו. אבל הפעם בניגוד לסופגניות ולביבות, האופציה הבריאה, טעימה בהרבה מהמקור. סמדר זורע ברמק, מחברת הספר "על הלחם לבדו", משתפת אותנו במתכון, בריא וטעים להפליא של אזני המן חגיגיות. בתאבון
|
|
מאת הילה אפללו
|
בשנים האחרונות המודעות
לליקוט צמחי בר למאכל הולכת וגדלה. אנשים הולכים לסדנאות, יוצאים למסעות ליקוט
ולומדים לאכול את הצמחים ולהשתמש בהם לבישול ואפיה. הספר "צמחי בר
למאכל" של אורי מאיר צ'יזיק בהוצאת "מפה", מאפשר ללקטים המתחילים
לזהות צמחי בר נפוצים ומספק מגוון מתכונים טעימים.
|
|
מאת הילה אפללו
|
מדי שנה רבים מתייחסים לט"ו בשבט כאל חג בו נוטעים עצים ואוכלים פירות יבשים. אבל החג הזה הוא גם הזדמנות להודות על השפע שהתברכנו בו ולהתענג עליו. לפניכם הנחיות לעריכת סדר ט"ו בשבט, וכמובן שפע מתכונים לאוכל מתוק מתוק ובריא.
|
|
מאת אלעד דמאיו
|
אלעד דמאיו, אבא מודע, המקדיש תשומת לב רבה לתזונה של ילדיו, מספר לנו את האמת על החברה הפופולרית שכולם מזמינים ליום ההולדת – עוגת השוקולד המסורתית. מה היא מכילה, מה הנזקים שהיא עלולה לגרום וגם מציע חלופה בריאה.
|
|
מאת הילה אפללו
|
קיבלנו במתנה ארגז קישואים ישרות מהחקלאי, חשבנו מה אפשר לעשות עם הכמות העצומה הזאת, פתחנו את מחברת המתכונים, הפשלנו שרוולים והתחלנו לבשל, פסטות, פשטידות תבשילים ומרקים. את חלקם חילקנו למשפחה, חלק הקפאנו וחלק אכלנו בהנאה.
|
|
מאת הילה אפללו
|
מיצים הם דרך מצוינת לצרוך פירות וירקות טריים, לקבל כמויות גדולות של ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון ושאר רכיבי תזונה חשובים. יש מיצים שמסייעים לחיזוק מערכת החיסון וכאלה שאפשר להשתמש בהם כשכבר חולים. מתכונים למיץ אנטיביוטיקה, מיץ ויטמין C, שייק ירוק ועוד טיפים להתמודדות עם הלכלוך שזה עושה.
|
|
מאת אורי מאיר צ'יזיק
|
אחת הדרכים לקבל מהתזונה את רכיבי התזונה המתאימים במיוחד לעונת החורף, היא לאכול את מה שהטבע מגדל למעננו באופן טבעי. צמחי הבר עשירים בסיבים ויטמינים ומינרלים חשובים ובריאים. אורי מאיר צ'יזיק מלקט ומדריך ליקוט, יספר לנו על מגוון צמחי הבר שניתן ללקט ולאכול וצומחים לנו ממש ליד הבית.
|
|
מאת הילה אפללו
|
צום יום כיפור, בניגוד למה שרבים חושבים אינו מקדם ירידה במשקל, לפעמים אפילו להיפך. אבל מי שמעוניין לצום מתוך אמונה או כבוד למסורת, יש כמה עובדות חשובות שיעזרו למנוע או לפחות להפחית את תחושות הרעב והחולשה. כמה רעיונות וכמה מתכונים. גמר חתימה טובה.
|
|
מאת הילה אפללו
|
בחלק מהמקרים הילדים שלנו מוכנים לאכול בבית את מה שכל המשפחה אוכלת, אבל כשהם צריכים לקחת אוכל לבית הספר ולאכול עם חבריהם, התמונה משתנה והופכת מורכבת הרבה יותר. איך עושים את זה בריא, אטרקטיבי וטעים?
|
|
מאת הילה אפללו
|
לפני כמה שבועות קיבלתי המלצה מאורי מאיר צ'יזיק, חבר, בשלן בחסד ואיש אורגני אמיתי. הוא סיפר לי על ספר בישול מיוחד שכתבה יוטקה הרשטיין ממסעדת הרדוף. ספר שכולו מתכונים לאוכל אורגני. קראתי, טעמתי והתאהבתי
|
|
מאת הילה אפללו
|
אצל חלק גדול מהאוכלוסיה בישראל, הפכו החגים מאירועים דתיים טקסיים ומרגשים, עם משמעות פנימית עמוקה - לארוחות משפחתיות גדולות, עם הרבה אנשים והמון המון אוכל, הרבה יותר ממה שהיינו באמת צריכים. אז איך מתמודדים עם סוגיית האוכל בחג?
|
|
מאת הילה אפללו
|
 בתחילת המאה ה-20 השתמשו בגבעולי הרוזמרין לחיטוי האוויר ותלו זרים של הצמח בבתי חולים. היום אנחנו מזהים את ריחו העז כמעט בכל פינה, בגינה הפרטית, באדניות ובגינות ציבוריות. לרוזמרין שימושים רבים שכדאי להכיר וגם כמה מתכונים.
|
|
מאת הילה אפללו
|
הקטניות חוזרות. ובגדול ! למה כדאי לנו לאכול אותן? ניסיתם פעם לבשל חומוס והוא לא התרכך, נמאס לכם להשרות את הקטניות ולבשל אותן זמן רב? אתם נבוכים מתופעות הלוואי הריחניות? כמה זמן לוקח לבשל כל דבר? לפניכם מדריך הקטניות המלא.
|
|
מאת הילה אפללו
|
סוף סוף טבלה המרכזת בתוכה את היחס הנכון בין כמות המים והזמן הדרושים לבישול כוס אחת של דגן. אורז מלא, גריסי פנינה, שיבולת שועל, שיפון, קינואה, כוסמת, דוחן ועוד, בבישול נכון, מספקים לכם ערך תזונתי גבוה לאין שיעור וכמובן יוצאים טעימים יותר.
|
|
מאת הילה אפללו
|
המושג "נישנוש" מתייחס בדרך כלל למזון קטן מימדים, שנצרך במשורה במשך פרק זמן ממושך. הזמנתם את החבר'ה, אתם רוצים להגיש כיבוד אבל גם לשמור על תזונה מאוזנת ובריאה? הנה כמה נשנושים שיאפשרו לכם להתרומם מהספה בתום הערב
|
|
מאת הילה אפללו
|
פירות יבשים יכולים להיות תחליף מצויין לממתקים, אם נשכיל לאכול מהם במידה. מה ההבדל בין פירות היבשים הרגילים, המשווקים ברשתות השיווק לבין הפירות היבשים האורגניים? איפה קונים פירות יבשים בזול? ואיך בהשקעה לא קטנה תוכלו ליבש פירות וירקות בעצמכם. טעים, טעים שווה לנסות.
|
|
מאת הילה אפללו
|
ומה עם אגוזים, פיצוחים ופירות יבשים? מה בריא ומה פחות? איך אפשר להתגבר על כמויות הזרחן המוחדרות בתהליך הייבוש ואם כבר פיצוחים קלויים, אז על מה רצוי להקפיד
|
|
מאת הילה אפללו
|
הקטניות הן מרכיב חשוב בתזונה שלנו, עשירים בברזל, בסידן, בחלבון ועוד. איך מתמודדים עם זמן הבישול הארוך שלהן במסגרת החיים העמוסים שלנו? לפניכם הדרך הקצרה והקלה ביותר להכנת קטניות.
|
|
מאת הילה אפללו
|
הנבטה, מגדילה בעשרות עד מאות אחוזים את כמות הויטמינים, המינרלים וחומצות האמינו, אותן אנו צורכים בקטניות. עולם הרפואה, התקשורת והאסטטיקה עוסקים בשנים האחרונות בחקר נוגדי החמצון, בחשיבותם במניעת מחלות והאטת תהליכי הזדקנות ועוד. אז למה לקנות תוספי מזון אם אפשר לאכול נבטים אורגניים במקום?
|
|
מאת הילה אפללו
|
כמה פעמים עמדתם מול מדף התבלינים האורגניים והתלבטתם אם לקנות? מצד אחד אלו המוצרים המרוססים ביותר, מצד שני אחרי שימוש בכמה גבעולים לתיבול, הם מגיעים ברובם לפח האשפה. לפניכם כמה רעיונות שיחסכו לכם את ההתלבטות וגם קצת כסף. שימושים בריאים, טעימים וחסכוניים לצמחי התבלין האורגני.
|
|
מאת הילה אפללו
|
בשנים האחרונות אנחנו שומעים את הביטוי "שומן רווי" באמצעי התקשורת, בדרך כלל בהקשרים של מחלות לב וכלי דם. כתוצאה מכך רבים הפחיתו את צריכת הבשר האדום ועברו לעוף. אבל גם העוף אינו חף משומן רווי, איך מפחיתים בצורה פשוטה, את כמות השומן הרווי בעוף שאנו אוכלים?
|
|
מאת הילה אפללו
|
מי שגידל פעם תוכים בטח מכיר את הגרגרים הקטנים האלה שנקראים דוחן. בשנים האחרונות החליטו יודעי דבר, בעולם המערבי, שהגרגרים האלה ראויים למאכל אדם ומחקרים מוכיחים שהם אפילו בריאים. מה עושה את זה בריא? ואיך הופכים את זה מאוכל של ציפורים לתבשילים טעימים? הסברים, מתכונים פשוטים ומתכון אחד מיוחד של השף האורגני שלנו גיל נתן.
|
|
מאת מערכת חיים אורגניים
|
הוא הגיע מהרי האנדים הגבוהים שבדרום אמריקה, עשה בשנתיים האחרונות הרבה רעש בעולם וגם אצלנו בישראל. מה עושה את הקינואה מזון בריא? מהם היתרונות התזונתיים של הירק הזה? והכי חשוב איך מבשלים אותו? הכנו למענכם את המדריך השלם לקינואה שכולל: הדרכה למבשלים המתחילים, טיפים ורעיונות וכן מתכון נפלא לסלט קינואה, של השף האורגני שלנו, גיל נתן.
|
|
מאת מערכת חיים אורגניים
|
למיסו מייחסים סגולות רפואיות רבות ויש הטוענים שהוא הסוד של היפנים לאריכות ימים. הוא עשיר באנזימים חיים ולכן נחשב לקל ומועיל לעיכול, הוא מכיל חומצות אמינו, נחשב למועיל למחזור הדם ולאיזון הגוף. ממה מורכבת המשחה המוזרה הזו ומה עושים איתה? השף האורגני שלנו גיל נתן, מסביר איך מכינים את מרק המיסו המפורסם.
|
|
מאת הילה אפללו
|
שורות שורות של קערות ובהן תערובות מוכנות לאורז מפארות בימים אלו כל חנות או דוכן לממכר תבלינים. טעימה מקומית מגלה שניתן במהירות וללא מאמץ להרכיב מנת אורז מגרת חושים. אבל מה מתרחש שם בתוככי הקערה בעודה עומדת שם מפיצה ניחוחות מפתים
.
|
|
מאת הילה אפללו
|
החורף בפתח ואתו הבשורה החמה מכולן - תחילת עונת המרקים. אחד המזונות העתיקים, משובבי הקיבה והנפש, הוא גם אחד המזונות המזינים והפשוטים ביותר להכנה. בואו ללמוד כמה עקרונות בסיסיים.
|
|
מאת חיים אורגניים
|
אחרי שהחלטנו לרכוש דבש אורגני, נקי מרעלים ושילמנו עליו לא מעט כסף, הגיע החורף, הטמפרטורות צנחו והדבש שלנו התגבש ושינה את צבעו. אין מה לדאוג כמו שמסביר יורם פז, מנכ"ל מכוורות עמק חפר, הדבש לא מקולקל ולא מזוייף.
|
|
מאת הילה אפללו
|
אכילת מצה היא מצווה, אפשר לקיים אותה בקלות בלי לאכול כמויות, להעלות במשקל ולסבול מעצירות. אם נסתכל על זה אחרת, זו הזדמנות פז להתנקות קצת מחיטה, לאכול יותר פירות, ירקות וקטניות (לאוכלי קטניות). לא יקרה לנו כלום אם במשך שבוע אחד לא נאכל לחם!
|
|
מאת הילה אפללו
|
מי לא אוהב להוסיף עגבניות מיובשות לרוטב פסטה, לסנדוויץ, לפיצה ועוד? אז אפשר לקנות ממרח, אפשר לקנות עגבניות מיובשות ולהכין ממרח, ואפשר אפילו לייבש עגבניות ואז להכין מהן ממרח. נשמח להסביר לכם איך עושים את זה.
|
|
מאת הילה אפללו
|
לא יכולים בלי הקראנצ'יות המתפצפצת בזמן אכילת המרק? לא מרגישים שבעים בלי שקדי מרק וקרוטונים?
יש פתרון פשוט, בריא וטעים יותר
|
|