
|
מאת הילה אפללו
|
אבא גיל מכין חומוס אורגני כבר כמה שנים במסעדה קטנה בתל-אביב. בלי קשר לעובדה שהחומוס טרי, בריא ואורגני, הוא גם דורג לא פעם בין החומוסיות הטובות ביותר בתל אביב. לאחרונה החל גיל למכור גם פלאפל אפוי, מרקים תבשילים וסלטים והכל כמובן 100% אורגני.
|
מאת הילה אפללו
|
סוף סוף אחרי הרבה סיפורים ששמענו על המסעדה האילתית, הצמחונית והאורגנית "שומשום", הגענו לביקור. טעמנו מתפריט אמצע וסוף השבוע, מהבירה האורגנית וממגוון הקינוחים, שוחחנו עם ריטה וענת שעובדות וחיות את המקום, עשינו סיבוב בחנות הטבע המחוברת למסעדה ויצאנו שבעים ועם חיוך גדול.
|
מאת הילה אפללו
|
את משק ברזילי שבמושב ירקונה, פוקדים באופן קבוע כבר יותר מ- 8 שנים אנשים המעוניינים במזון בריא, טרי ונקי מרעלים. השבוע השיקו במסעדה הכפרית את תפריט הקיץ החדש. היו הרבה לקוחות קבועים, מובילי דעת קהל ואנשי עסקים המנסים לקדם את התחום האורגני: דליק ווליניץ, פיליס גלזר, אהוד יערי, מנכ"ל מעברות יגאל גאלי ועוד. לפניכם קצת מהסיפור, הטעמים והמראות.
|
מאת הילה אפללו
|
כליל הוא ישוב שהוקם לפני 25 שנה, על ידי 8 משפחות. הישוב נמצא בין נהרייה לכפר הורדים. מאד רציתי לבקר בישוב וחבר שמכיר את אהבתי לאוכל הציע לי להתחיל במסעדה של סמדר. אחרי הסברים מדויקים בטלפון ונוף ירוק, הגעתי לכליל. מהכביש הראשי (לפני שנכנסים לישוב) הוא נראה כמו כמה בתים פזורים על קרקע מכוסה בצמחי בר וזהו.
|
|
מאת חיים אורגניים
|
תמיד חשבתי שהאזור המשתרע בין בית שמש לקריית גת הוא אחד מהיפים בארץ, אני אוהבת לטייל שם אבל לא מצאתי אף פעם מקום לאכול. הביסטרו של מייק ושרון משלים את החתיכה החסרה בפזל הזה ומציע תפריט מגוון ובו גם מנות צמחוניות אורגניות. |
|
|