מאת הילה אפללו
|
בשבועות האחרונים אנחנו עדים למהפכה צרכנית של ממש. חקלאים מוכרים תוצרת אורגנית ורגילה לקהל הרחב ללא פערי תיווך ובמחירים טובים. משפחות רבות שצמצמו את צריכת הפירות שלהם בגלל המחירים המופקעים יכולים היום להנות מהשפע והטריות במחירים שפויים יותר. מצורף לנוחיותכם קישור למידע על החקלאים שהצטרפו עד כה.
|
|
מאת הילה אפללו
|
איך אני יודעת שמשהו קורה למודעות לבריאות בקרב הקהל הרחב? כשמוצרים פופולריים וחברות דומיננטיות מתחילים לדבר בשפה של בריאות ומנסים לפנות גם אל צרכני האוכל הבריא. תגידו שלום להמבורגר האורגני של מקדונלדס.
|
|
מאת אילה רביב
|
תארו לעצמכם שבכנס של סוכני מכוניות עומדת על הפרק השאלה הבאה: האם לנסוע ברולס- רויס – כן או לא? ובכן, קשה להאמין שיימצא מישהו שמתנגד לנסוע ברולס. אבל רוב האנשים אינם נוסעים ברולס, או במרצדס, כי ידם אינה משגת. הם נוסעים במכוניות עממיות יותר, ובכל זאת הם מגיעים למחוז חפצם, ובדרך כלל באותו הזמן ביחד עם המכונית היוקרתית (בתנאי שכולם שמרו על חוקי התנועה). אילה רביב מדברת על חקלאות, על אורגני ועל המחיר
|
|
מאת הילה אפללו
|
בשבוע שעבר, הוזמנתי ליום עיון בחברת iqc , אחת משלוש החברות לפיקוח אורגני. היה מעניין לראות את כל עניין הפיקוח מזוית אחרת, שמעתי הרצאות על פיקוח תוצרת אורגנית בארץ ובחו"ל, על אופן הפיקוח, על הסטנדרטים והדגשים החשובים. לפניכם הרשמים.
|
|
מאת הילה אפללו
|
השבוע אושרו סוף סוף התקנות להסדרת תוצרת אורגנית, החוק עבר בכנסת בשנת 2005, מאז אנחנו מחכים לועדת הכלכלה של הכנסת שתתקין את התקנות שאמורות לתת לחוק שיניים. רצינו כללים ברורים שיסמנו בצורה ברורה מה באמת אורגני ומה לא. רצינו שתהיה אפשרות אכיפה וענישה שתרתיע את את אלה שמרמים. אז למה אנחנו לא מרוצים?
|
|
מאת חיים אורגניים
|
לאור כמות המשקעים הנמוכה לה זכינו בחורף האחרון, מתחילים לדון באפשרות של הכרזה על "שנת בצורת", אם לא ירדו עוד גשמים בשבועות הקרובים, זה עלול לקרות. במחקר שנעשה בארה"ב יש בשורה לחקלאים שמתמודדים עם כמויות מעטות של גשמים בשנים האחרונות.
|
|
מאת הילה אפללו
|
יום כדור הארץ התקיים אתמול ובין כל הפרסומים, הכתבות והדיונים החשובים על הקטנת פליטת פחמן דו-חמצני, מחזור והפחתה של ייצור שקיות הניילון, הרעלת המים, כריתת יערות ושאר נושאים בהם אנו דנים כל השנה, מצאתי מחקר מעניין שמציע פתרון נקי ומבוסס מדעית.
|
|
מאת הילה אפללו
|
בשבוע שעבר פקדה אותנו הקרה הקשה ביותר הזכורה לחקלאים מזה עשרות שנים וגבתה מחיר כבד. הנזקים שנגרמו לחקלאים הימי הקרה נאמדים במאות מליוני שקלים. הקרה פגעה מן הסתם גם בגידולים האורגניים, יצאנו לבדוק איך היא השפיעה על החקלאיים, האם יש חוסרים ומה זה עשה למחירים?
|
|
מאת הילה אפללו
|
השנה היא שנת שמיטה הווה אומר יבול שנזרע בשדה אחרי ראש השנה יהיה אסור למאכל. מה מקור המצווה, מהן הדרכים להתמודד איתה ומה המשמעות של קיומה עבורנו, הצרכנים האורגניים
|
|
מאת הילה אפללו
|
בדיקה מעמיקה מגלה שה"תופעה החדשה" של צרכנות אורגנית אינה כה חדשה וכי השיטות החקלאיות המסורתיות שקדמו לחקלאות המודרנית, היו גם הן טבעיות ואקולוגיות. מה בכל זאת שונה בחקלאות האורגנית בת ימינו
|
|
|