organiclife.co.il
  דף הבית arrow בריאות ורפואה טבעית arrow תזונה
Wednesday, 10 August 2022
 
 
תזונה
הדברים שלא מספרים לנו על פירות יבשים הדפס דואל
מאת הילה אפללו   
Imageט"ו בשבט מתקרב והוא חג מופלא של נטיעות וטבע. חג בלי סופגניות ולביבות נוטפות שמן, בלי אזני המן, מצות, מוצרי חלב ושאר דברים לא מאד בריאים. סוף סוף חג בו האוכל הוא בריא ומזין, טבעי ומהטבע, רק שצריך לשים לב כי הפירות היבשים לא תמיד טבעיים ובריאים ומכילים כמויות גדולות של סוכר, גופרית וצבעי מאכל שלא יביישו אף ממתק מתועש.

 
לחשוב מחוץ לכריך הדפס דואל
מאת הילה אפללו   

Imageכריך זה אוכל נוחות. זול יחסית, קל ומהיר להכנה, ונוח לאכילה. האם זה בריא? האם זה מגוון מספיק? לא בהכרח. האם זו האופציה היחידה? ממש לא! בואו נדבר על הלחם. מהו אחוז הילדים שאוכלים בבית הספר לחמים/לחמניות בריאים מדגנים מלאים? רובם יעדיפו לחמים מקמחים לבנים, שזה כמו לאכול סוכר. ומה הם אוהבים לאכול בתוך הכריך?


 

 
אורז וארסן - האם זה מסוכן? הדפס דואל
מאת הילה אפללו   

Imageבזמן האחרון, יש סערה גדולה סביב האורז ורבים שואלים אותי עד כמה הוא מסוכן? האם אני מתכננת להפסיק לצרוך אורז? האם אפסיק לאכול פריכיות? ועוד. לפניכם מידע שאספתי על הנושא ואיך אני מתכננת להתמודד איתו, איזה אורז בטוח לשימוש, תדירות, אופן בישול ועוד.

 

 
הרגלי אכילה, מתחילים מהסוף הדפס דואל
מאת חיים אורגניים   
Imageלהרגלי האכילה שלנו יש השפעה עצומה על היכולת שלנו לשמור על תזונה מאוזנת, על משקל תקין ועל הבריאות שלנו ושל ילדינו לאורך זמן. זוהי הראשונה בסדרת כתבות בהן נדון בהרגלי אכילה. נדון בהרגלים שכדאי לוותר עליהם ובהרגלים המומלצים.
 
דברים שכדאי לדעת על דיאטה הדפס דואל
מאת חיים אורגניים   

Image לרוב מתייחסים לירידה במשקל כתהליך הדורש דיאטה שבה צורכים פחות קלוריות ממה שמוציאים. סופרים קלוריות/נקודות, מסתובבים רעבים, אוכלים הרבה דיאט ולייט, נעזרים בממתיקים מלאכותיים וכו'. יש כמה עובדות על דיאטות הרזיה שכדאי לכם לדעת לפני שאתם פוצחים באחת.


 
צבע זה לא הכל בחיים הדפס דואל
מאת מיטל מורן   
Imageצבעי מאכל הם חלק בלתי נפרד מהמזונות הנפוצים בתזונה המערבית. חלקם מיוצרים מחומרים טבעיים וחלקם מנפט. כמה מאיתנו בודקים את הרכיבים מהם מורכב המזון? כמה מאיתנו מבינים מה שהם קוראים וידעו לזהות את החומרים המסוכנים? מיטל מורן, סטודנטית לנטורופתיה מסבירה ונותנת דוגמאות.
 
מטעמי שבועות - חלב על הבריאות הדפס דואל
מאת הילה אפללו   

Imageחג השבועות בפתח, וחגיגת מוצרי החלב מתחילה. במשך שנים כולנו גדלנו על הידיעה שמוצרי חלב הם מזון בריא וחיוני להתפתחות ילדים, שמספק הרבה חלבון וסידן, שהוא זמין וזול. אולם בשנים האחרונות החלו להישמע לא מעט קולות המתנגדים לאכילת מוצרי חלב, רופאים וחוקרים ברחבי העולם מפרסמים עוד ועוד עדויות שסותרות את האמונה הכל כך שורשית שלנו לגבי היתרונות של החלב. 

 
מקורות בריאים לחלבון הדפס דואל
מאת הילה אפללו   
Imageבמהלך ההרצאות על תזונת ילדים במסגרת הפרוייקט "ילדים זה בריאות", אני מסבירה להורים על החשיבות שבצריכת רכיבי מזון חיוניים לצמיחה וההתפתחות של הילדים, וכן מהם המקורות הבריאים לחלבון. קיבצתי למענכם רשימה של מקורות מועדפים לא רק לילדים.
 
לא חייבים לקנות ויטמינים - תקנו אורגני הדפס דואל
מאת אורי מאיר צ'יזיק   

Imageבשנים האחרונות לא מעט מחקרים מנסים לגרום לנו להאמין שהאוכל שלנו דל מדי, שהספיגה שלנו קטנה מדי ושאנחנו לא מקבלים את כמות הויטמינים שאנו צריכים. האמנם? האם הויטמינים המסונטזים ותוספי מזון הם הפתרון? אורי מאיר צ'יזיק, יועץ תזונתי ומומחה להיסטוריה של התזונה, מסביר, מחווה דיעה ומסכם.

 
בריאות ואוכל אורגני – לא לעשירים בלבד הדפס דואל
מאת הילה אפללו   
Imageרבים טוענים כי מזון אורגני, נקי מרעלים ובריא, הוא נחלתם של העשירים בלבד. טוענים כי הצרכנות האורגנית רק מעמיקה את הפערים בין אלה שיש להם לאילו שאין. אני טוענת שלאדם הממוצע יש דרך לצרוך אורגני, בלי לפשוט את הרגל והסבירות שיצליח לצרוך תזונה בריאה ומאוזנת רב יותר.

 

 
לאכול רעל - זה לא נורא כמו שאתם חושבים הדפס דואל
מאת חיים אורגניים   
Imageבבדיקת רעלים ושאריות חומרי הדברה בפירות וירקות שערכו במגזין "מנטה", מצאו שרק ב-10% מהירקות והפירות הנבדקים, נמצאו חומרים מסוכנים ואסורים לשימוש ו"זה", הם כתבו "לא נורא כמו שחשבנו". הכתבה מנסה לטשטש את ההבדל בין הגידולים הרגילים לאורגניים, לנו יש כמה דברים חשובים להגיד בקשר לממצאים.
 
גידולים אורגניים בריאים יותר ללב הדפס דואל
מאת מערכת חיים אורגניים   
Imageמחקר חדש מצא כי ירקות ופירות אורגניים מכילים כמות פלבנואידים (אנטיאוקסידנטים), גדולה בהרבה ולכן הם בריאים יותר ללבכם מירקות ופירות מגידולים קונבציונאלים.
 
למה לחכות לסרטן הדפס דואל
מאת הילה אפללו   

Image כמעט כולנו מכירים קרוב משפחה, חבר, עמית לעבודה, שכן או מכר שחלה במחלה ועובר עקב כך תהליך מהותי של שינוי. יש מי שטוענים שהסרטן הוא הדבר הכי טוב שקרה להם

 
ממתקים יקרים הדפס דואל
מאת הילה אפללו   

Image ההפתעות המתוקות תמיד משתלבות היטב באירועים משמחים כמו ימי הולדת, ביקור אצל סבתא או בגלל ש"היית ילד טוב". כיום יש לנו את היכולת הכלכלית לקנות לילדים משהו מתוק כמעט בכל יום. השאלה היא מהו המחיר האמיתי שאנחנו משלמים על כך

 
סיבים תזונתיים - מה זה אומר? הדפס דואל
מאת הילה אפללו   

Imageבשנים האחרונות אנחנו שומעים לעיתים קרובות את המושג "סיבים תזונתיים" בהקשרים שונים. מחקרים רבים מייחסים את הגורמים למחלות העולם המערבי כמו סכרת, בעיות עיכול, עודף שומנים בדם, כבד שומני,עצירות כרונית, סרטן וכו' לתזונה מערבית ענייה בסיבים תזונתיים. מהם הסיבים התזונתיים? איזה סוגים יש ומה מומלץ לאכול?

 
שיבולת שועל - סגולות רפואיות ומתכונים הדפס דואל
מאת הילה אפללו   

Imageשיבולת שועל הוא דגן נפוץ (בעיקר באירופה) והוא נחשב למזון בריא ומזין. ישנם עשרות זנים של שיבולת שועל אולם רק 6 מהם דגנים בארץ.
לשיבולת שועל ערך תזונתי גבוה וערך קלורי נמוך - בדיוק מה שאנחנו מחפשים באוכל, מידע על שיבולת שועל ומתכונים למגוון דייסות ושימושים ברפואה המסורתית...

 
לכבוד המימונה - קצת על חיטה הדפס דואל
מאת הילה אפללו   

אחד הדברים שמעסיקים אותנו בחג הפסח יותר מהכל היא החיטה ומוצריה, מה אנחנו יודעים בעצם על הדגן הזה? מה ההבדל בין חיטה רגילה לחיטה מלאה? חיטה כאלרגן, מה הקשר של מחלת הצליאק לחיטה ועוד מתכון טיפ טיפה יותר בריא למופלטה לכבוד המימונה...

 

 
טוב גוף בריא משמן טוב הדפס דואל
מאת הילה אפללו   

Imageבשנים האחרונות חשוף הקהל הרחב למידע רב שמספקים כלי התקשורת לגבי שמנים והשפעתם על בריאותנו. יש הרבה מחקרים סותרים, שימושים מסורתיים ולא מעט מידע שמקורו בקרב יצרני השמנים למיניהם. אז בואו נעשה קצת סדר.

 
הנקה - מאז ולתמיד הדפס דואל
מאת הילה אפללו   

ההנקה חוזרת
אחרי שנים של ניסיונות להכחיד את ההנקה היא חוזרת ובגדול.
היו כאלה שלא הצליחו להניק, כאלה שלא רצו, היה דור שלם של נשים שלא ראו אף פעם במשפחה מישהי מניקה ולכן לא חשבו אפילו לרגע להניק בעצמן.

 

 
לאכול נכון - שיטת קינגסטון הדפס דואל
מאת שרה חמו   

שרה חמו - מחברת הספר : "שביל הזהב לריפוי טבעי" מספרת :

לנושא התזונה הגעתי בעל כורחי ב-1979 כאשר נודע לי שחליתי בסרטן הלימפה (נון-הודג'קין) שהתפשט לכבד. הייתי רק בת 34 ואם לשתי בנות ורציתי מאוד לחיות. כמצוות הרופאים פניתי לטיפול הכימי המקובל, אך הסבל הגופני והנפשי שחשתי בעקבותיו גרם לי להפסיק אותו כבר בשלבים הראשונים.
בייאושי חיפשתי אלטרנטיבה ובחנתי שיטות שונות ולו רק כדי שלא ארגיש שאיני עושה דבר.
 
 
למה אנחנו אוכלים? הדפס דואל
מאת הילה אפללו   

Imageאת החיבור לתחושת הרעב רובנו איבדנו מזמן, במקום להקשיב לגוף שלנו ולאכול רק כשאנחנו מרגישים צורך, כלומר רק כשהגוף שלנו זקוק באמת לאוכל.  האכילה שלנו הופכת להיות דבר מורכב הרבה יותר. אכן, אכילה לא מאוזנת שאינה מתאימה לצרכי הגוף שלנו גורמת לעיתים קרובות לעליה במשקל הגוף, אבל גם אם אנחנו רזים יחסית, כדאי אולי שננסה לעצור רגע, להסתכל פנימה ולחשוב, כמה?, מתי? ולמה אנחנו אוכלים.
 
אוכלים בריא הדפס דואל
מאת הילה אפללו   

כשמדברים על תזונה טבעית בהקשר של חיים אורגניים, מדברים לא רק על הערך התזונתי, אחוז השומן ומספר הקלוריות, אלא על תפיסה שלמה, הוליסטית. תפיסה שמתייחסת גם למקום שתופס המזון בחיים שלנו, במקורות של המזון שלנו ואיך אופן הגידול שלהם השפיע על ההרכב שלהם כמו גם איך הם השפיעו על המקום בו הם גדלו.

 
החומרים מהם עשוייה האהבה הדפס דואל
מאת הילה אפללו   
Imageהביטוי "אתה, זה מה שאתה אוכל" נטבע ע"י פילוסופים לפני מאות שנים, אבל יש בו מן ההגיון גם היום. הדרך שבה אנחנו תופסים את עצמנו וכמה שאנחנו משקיעים בבריאות שלנו משתקפת במה שאנחנו אוכלים, איך, מתי ואיפה. למה זה חשוב במיוחד בתקופת ההריון, ומה מרוויח העובר שלנו ממזון אורגני?
 
 
הרשמה לניוזלטר
שם
דואר אלקטרוני *
טקסט אימייל
ביכולתך להפסיק לקבל מידע בכל רגע, בלחיצה אחת על כפתור. פרטיך שמורים איתנו ולא נעביר אותם לגורם חיצוני
 
 
 
Top! Top!
חיים אורגניים הוא פורטל המכיל את כל המידע הקשור לאורח חיים אורגני. באתר מידע על מזון אורגני, בישול אורגני, אוכל אורגני, תיירות אורגנית, קהילות אורגניות, פורומים, קואופרטיבים אורגנים, אורח חיים בריא, רפואה טבעית, חקלאות אורגנית, מתכונים אורגניים